Zbor MH370: Robotul submarin Bluefin-21 a încheiat prima misiune în căutarea avionului Boeing 777

Un robot submarin care sondează o zonă din Oceanul Indian în căutarea avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, dispărut la 8 martie, a efectuat prima misiune completă în largul Australiei și datele colectate sunt în curs de analizare, au anunțat joi autoritățile australiene, citate de AFP.

Primele două operațiuni ale robotului Bluefin-21 nu au dat nici un rezultat. Robotul sondează o zonă din Oceanul Indian situată la 2.170 km nord-vest de Perth, oraș situat pe coasta occidentală a Australiei.

Zona de căutare a fost delimitată datorită captării de semnale compatibile cu cele emise de bateriile unei cutii negre. Robotul Bluefin-21 nu poate ajunge la o adâncime de peste 4.500 metri și anchetatorii cred că adâncimea în zona de căutare nu este mai mare.

Zborul MH370, care efectua la 8 martie cursa Kuala Lumpur-Bejing, a dispărut de pe ecranele radarelor civile la o oră de la decolarea din capitala malaeziană. Avionul transporta 239 de persoane și circumstanțele dispariției sale rămân încă necunoscute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata