Zborul MH17: Familiile victimelor australiene vor putea însoţi corpurile neînsufleţite la aducerea lor în ţară

Familiile victimelor australiene ale tragediei aeriene de săptămâna trecută din estul Ucrainei vor putea să meargă în Olanda pentru a însoți trupurile neînsuflețite ale apropiaților lor la aducerea lor în țară, a anunțat miercuri premierul australian, Tony Abbott, relatează AFP.

Dintre cele 298 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 777 aparținând companiei Malaysia Airlines, 28 erau australieni și nouă aveau statutul de rezident în această țară.

‘Având în vedere natura acestei catastrofe, ar putea dura câteva săptămână pentru a-i putea reda pe cei dispăruți celor care i-au iubit și pe care i-au iubit. Dar îi vom aduce acasă’, a promis șeful guvernul australian, Tony Abbott, potrivit unui comunicat.

‘De îndată ce victimele australiene ale zborului MH17 vor fi identificate, guvernul va transporta familiile care doresc în Olanda pentru ca acestea să poată însoți trupurile neînsuflețite la revenirea în țara natală’, se arată în comunicat.

Un prim avion a decolat miercuri dimineața de pe aeroportul din Harkov, în Ucraina, aducând în Olanda trupurile neînsuflețite ale pasagerilor avionului, probabil doborât de o rachetă lansată din zona controlată de rebelii susținuți de Rusia, în estul Ucrainei.

Guvernatorul general al Australiei, Peter Cosgrove, reprezentant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii — șef de stat al Australiei—, va fi prezent la sosirea avionului în Olanda, miercuri.

Majoritatea trupurilor neînsuflețite ale victimelor zborului MH17, doborât joia trecută în estul Ucrainei, au sosit marți la Harkov la bordul unui tren cu vagoane frigorifice, dar fragmente din cadavrele victimelor se mai află încă la locul prăbușirii, care nu este securizat, potrivit misiunii de observare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Olanda, care a pierdut 193 de cetățeni ce se aflau la bordul avionului doborât în zbor, conduce ancheta internațională în acest caz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata