Zborul MH370: Avioane şi nave, mobilizate pentru a verifica un semnal detectat

Avioane şi nave care participă la operațiunile de căutare a zborului MH370 în Oceanul Indian se îndreaptă duminică spre zona unde a fost detectat un semnal submarin pentru a verifica dacă acesta provine sau de nu de la cutiile negre ale aeronavei Boeing 777, informează AFP şi Reuters.

Australia a anunțat în paralel că o nouă analiză a datelor din satelit a restrâns zona de căutări în partea de sud a perimetrului definit în Oceanul Indian unde aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines s-ar fi prăbuşit la 8 aprilie, în timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing.

„Astăzi (duminică) vor fi desfăşurate mijloace ale aviației militare australiene pentru verificarea semnalelor acustice în zona unde nava chineză a detectat sunetele”, a declarat Angus Houston, care conduce centrul de coordonare a agențiilor (JACC) țărilor participante la căutări.

Un detector de înregistratoare de zbor, aşa-numitele ‘cutii negre’, desfăşurat de o navă chineză de căutare a reperat sâmbătă un semnal care ar putea corespunde celor emise de cutiile negre în caz de imersiune, potrivit agenției de presă Xinhua.

Autoritățile australiene şi chineze se arată însă extrem de prudente, estimând că ar putea fi vorba de o poluare sonoră fără legătură cu avionul dispărut.

Două nave, una australiană şi una britanică, echipate cu detectoare de cutii negre se vor deplasa spre respectiva zonă, a precizat Angus Houston în cadrul unei conferințe de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata