Zimbabwe îşi vinde animalele sălbatice ca să le scape de secetă

Autorităţile din Zimbabwe propun ca soluţie pentru a evita ca animalele din rezervaţiile naturale să moară de foame şi sete vânzarea lor, informează miercuri lesoir.be. Un anunţ apărut într-un ziar deţinut de stat invită „oamenii care pot să cumpere şi să se ocupe de animale sălbatice” din parcurile naţionale, fără să precizeze numărul sau speciile implicate.

„Pot confirma că am publicat un anunţ în acest sens, ca urmare a secetei agravate de fenomenul El Nino”, a declarat Caroline Washaya, purtător de cuvânt al parcurilor naţionale din Zimbabwe, fără să dea alte detalii.

„Autorităţile vând animalele pentru a strânge fonduri cu ajutorul cărora să le aprovizioneze cu apă pe cele care rămân în parcuri”, afirmă şi Jerry Gotora, apărător al mediului şi fost director al Autorităţii parcurilor naţionale din ţară.

Zimbabwe se confruntă cu o secetă gravă, care a făcut ca un sfert din populaţia sa să fie în situaţie de nesiguranţă alimentară. Această catastrofă naturală afectează şi parcurile naţionale, care trebuie să facă faţă unei populaţii excesive de elefanţi.

„Zimbabwe trece printr-una dintre cele mai grave secete din istoria sa, chiar mai severă decât cea din 1992, când mii de animale au murit, iar autorităţile parcurilor au fost nevoite să vândă multe din ele. Toate parcurile naţionale se află în cele mai secetoase zone, iar marea problemă în acest context este cine va da de mâncare şi de băut faunei”, arată Jerry Gotora.

În ultimii ani, Zimbabwe a trebuit să vândă elefanţi mai multor ţări, printre care China, pentru a reduce populaţia care era de două ori mai mare decât capacitatea parcurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata