10 Modalități de a fi întotdeauna tu însuți și de a trăi fericit

Sursa foto: Shutterstock
41

Încă de când erai la școala elementară, ţi s-a spus „Fii tu însuți”. Astfel, poți fi o persoană mult mai fericită odată ce îți dai seama cine ești cu adevărat și atunci când înveți cum să fii tu însuți.

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, atunci probabil ți-ai spus că lucrurile ar fi mai bune dacă ar exista anumite schimbări în viața ta sau în tine însuți. Concret, poţi face sing acele schimbări pozitive. Fii proactiv și ai o perspectivă mai pozitivă despre tine.

Aşadar, 10 moduri de a învăța să fii tu însuți și să trăiești mai fericit:

1. Nu țintiți să mulțumiți pe alții

Există o problemă dacă nu faci niciodată ceea ce vrei să faci, dar întotdeauna faci ceea ce toți ceilalți vor să facă. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să mulțumești altora, ci pe tine însuți.

Să-i faci pe plac altora poate fi un lucru frumos, dar știi unde îți sunt limitele. În loc să încerci mereu să-i mulțumești pe alții, ar trebui să faci lucruri și pentru tine din când în când.

2. Nu vă faceți griji despre cum vă văd alții

Ocazional, dacă te gândești la felul în care te văd alții, te poate face să te schimbi în bine, dar nu ar trebui să te întrebi în mod constant ce gândesc alții. Ar trebui să te schimbi dacă vrei și să te schimbi în ce sau în cine vrei să te schimbi.

3. Află mai multe despre tine

Știi cine ești cu adevărat? De când erai tânăr, ai fost condiționat să fii într-un fel sau altul. Poate fi ciudat doar să-ți petreci o zi fiind sinele tău spontan, dar uneori este singurul mod prin care poți învăța cum să fii tu însuți.

4. Apreciază-te

Oricât de ciudat ai fi, apreciază-te! Fiecare persoană este unică și fiecare are cel puțin o mică ciudățenie în sine. Apreciază-ți ciudățenia și dă-i drumul.

5. Fii încrezător în cine ești

Te îndoiești vreodată de tine? Să te îndoiești de tine însuți poate fi foarte ușor dacă te compari constant cu ceilalți și te întrebi „Dacă?”

În loc să te îndoiești de tine tot timpul, ar trebui să fii încrezător în tine și în cine ești. Arătarea încrederii în tine și în deciziile tale va arăta și altora că știi ce faci.

6. Iartă-te

Iartă-te că gândești negativ. Iartă-te că vorbești, fără să te gândești de două ori. Iartă-te că ai fost nepoliticos cu superiorii tăi, prietenii tăi, părinții tăi sau frații tăi.

Să nu ai gânduri negative despre tine pentru că poți face pași greșiți sau pentru că luați decizii greșite. Acest tip de gândire vă pune accentul pe problemă și nu pe soluție. Este mai bine să spui lucruri bune despre tine decât să spui lucruri negative. Să spui mereu lucruri pozitive despre tine este un semn că te-ai iertat.

7. Nu mai fii negativ în ceea ce te privește

Priviți totul ca pe un pahar pe jumătate plin sau ca pe un pahar pe jumătate gol? Poate fi ușor să fii negativ despre tine. Când vine vorba de a fi fericit, este vital să înveți cum să fii tu însuți și să fii mai pozitiv.

8. Găsiți un hobby pe care îl iubiți

Fiecare are ceva pentru care trăiește sau pentru care îi place să facă. Află ce îți place să faci și fă-ți un hobby din asta. Făcând ceea ce îți place, te poate face mult mai fericit.

9. Învață din greșelile tale

Cu adevărat poți afla mai multe despre tine când faci o greșeală. Iată de ce ar trebui să fii mândru că faci greșeli.

Greșelile din viața ta nu trebuie întotdeauna văzute negativ. Gândește-te la ce nu a mers prost, învață din asta și mergi mai departe.

10. Străduiește-te pentru ceea ce vrei să realizezi

A fi tu însuți nu trebuie să însemne că trebuie să fii blocat în citatul de statut. Țintește-te spre ceea ce vrei să obții și străduiește-te pentru acea realizare. Te poți îmbunătăți, rămânând totuși fidel cu tine însuți.

Sursa: lifehack.org

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online