Care este alimentul care, consumat la micul dejun, vă poate ajuta să țineți apetitul sub control și să câștigați lupta cu kilogramele?

Foto: educalingo.ro
192

Alimentația echilibrată joacă un rol crucial în sănătate. Iar nutrienții pe care îi oferim corpului sunt esențiali când vine vorba de controlul greutății, sănătatea inimii și chiar de sănătatea pielii și a părului.

În contextul alimentar, un mic dejun bogat și hrănitor se reduce la un bol cu cereale și lapte sau la câteva fructe. Dar ceea ce mâncăm dimineața poate avea un impact semnificativ asupra greutății corporale, potrivit Parade.com.

Singurul aliment care ajută să nu vă îngrășați

Astfel, toţi experții sunt de acord că singurul tip de aliment consumat la micul dejun, care poate susține sănătatea și ajută la ținerea greutății sub control, este cel care conține proteine, acesta este iaurtul.

De ce proteinele sunt parte importantă a micului dejun

În explicaţiile sale, Samantha Cassetty, expertă în nutriție și sănătate, explică: „Studiile au constatat că distribuirea proteinelor, pe tot parcursul zilei, inclusiv obținerea proteinelor necesare la micul dejun, a dus la o scădere mai mare a indicelui de masă corporală și a grăsimii abdominale”.

În plus, Cassetty spune că există multe motive pentru care proteinele sunt benefice la începutul zilei. „Când dormim, corpul descompune țesutul muscular, iar dacă nu mănâncăm suficiente proteine ​​la micul dejun, pierdem șansa de a reconstrui mușchii, ceea ce poate duce la o încetinire a metabolismului. Acest lucru se datorează faptului că proteinele sunt necesare pentru a menține masa musculară, iar mușchiul este țesutul care necesită cea mai mare energie a corpului”. Deoarece proteinele sunt mai sățioase decât grăsimile sau carbohidrații, mesele bogate în proteine ​​pot ajuta să vă simțiți mai sătui mai mult timp, iar astfel veți mânca mai puțin pe parcursul zilei.

De ce ar trebui să încercați iaurtul skyr?

Aşadar, iaurtul este foarte bun pentru sănătate, dar există un tip de iaurt foarte bogat în proteine, chiar mai bogat decât ​​iaurtul grecesc. Această minune plină de proteine ​​se numește skyr, un iaurt cremos tradițional originar din Islanda.

În opnia sa, ”Acesta este modul ideal de a obține proteine, la masa de ​​dimineața, indiferent dacă sunt combinate cu fructe și nuci, amestecate în fulgi de ovăz sau cu pâine prăjită”, adaugă ea.

Conținutul de proteine ​​din skyr îl face mai sățios, iar textura cremoasă îi oferă un gust decadent, fără calorii sau grăsimi adăugate.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online