Suprasolicitarea intelectuală determină, de multe ori, apariția atacurilor de panică

Foto: PsiConcept
486

În aceste vremuri şi într-o lume din ce în ce mai stresată și orientată spre tehnolgie și internet, există o suprasolicitare intelectuală care determină, de multe ori, apariția atacurilor de panică.

În prezent, puțini sunt cei care nu au experimentat, cel puțin o dată, un episod de acest tip. Toate reacţiile chimice şi fizice ale organismului apar ca răspuns la sentimentele de frică și anxietate, pentru a face faţă unui pericol iminent.

Concret, în cazul atacurilor de panică, organismul nostru supraevaluează evenimentul prezumtiv periculos şi transmite semnale exagerate sau chiar inutile creierului.

Din datele site-ului Outsideonline,  reiese că, dacă aveți atacuri de panică în mod frecvent sau un singur episod de acest fel v-a bulversat suficient de mult încât să vă aducă o stare de anxietate, este bine să cereți ajutorul unui specialist.

În prezent, cei care practică yoga spun că prin această tehnică se întărește răspunsul de relaxare a organismului, generând sentimente de bucurie și echilibru. Dar, uneori, e nevoie de mai mult de o singură tehnică. În metoda recomandată de Yogi Bryan, profesor de yoga, expert în meditație, este un exemplu pentru a face față atacurilor de panică.

Strategia în 5 pași pentru a calma un atac de panică

Pasul 1. Acceptați-vă panica!

Pentru început, expertul în yoga spune că sentimentele vor să fie recunoscute și acceptate. Transformați-vă panica, furia, anxietatea sau orice alt sentiment cu care vă luptați și de care simțiți că vă este teamă, într-un prieten bun!, spune el.

Pasul 2. Concentrați-vă pe ce vă înconjoară

Apoi, alegeți un obiect din jur, fie că este vorba de o fotografie, fie de un copac pe care-l zăriți pe geam. Continuați să descrieți obiectul, vorbind cu voce tare, timp de un minut sau două. Acest lucru vă ajută să vă concentrați atenția asupra momentului actual și să scăpați de  acel sentiment de frică și neliniște.

Pasul 3: Respirați profund!

În cazul de panică se începe cu un anume tip de respirație. Hiperventilația (senzația de apăsare pe piept) este unul dintre cele mai frecevnte simptome în timpul unui atac de panică. Astfel, o respirația profundă, pe de altă parte, poate ameliora simptomele de panică instalată deja.

Pasul 4. Zâmbiți!

În plus, expertul în yoga recomandă să zâmbiți atunci când se instalează panica și anxietatea. Corpul este, în esență, subconștientul nostru. Ceea ce facem cu corpul afectează mintea. Zâmbiți chiar dacă nu vreți să o faceți! Și apoi țineți acel zâmbet timp de 2 minute.

Veți observa că sentimentele încep să se schimbe, chiar dacă zâmbiți fals, spune expertul în meditație. Folosiți-vă corpul ca pe un instrument și amintiți-vă mereu să zâmbiți, recomandă el.

Pasul 5: Vorbiți cu voi înșivă!

În acele momente, ceea ce vă spuneți este foarte important. O simplă afirmație va permite gândurilor anxioase, care dau năvală, să se calmeze. Există câteva exemple de afirmații ce vi le puteți repeta, astfel:

-„Voi rămâne calm și echilibrat”

-„Sunt în siguranță și mă relaxez din ce în ce mai mult”

-„Sunt mai puternic decât cred”

-„Mă simt tot mai calm”

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online