Timp calitativ cu copilul tău. 7 activități de vară pentru copii și părinți

43

Vacanța de vară este tot mai aproape, iar timpul liber al copilului tău s-ar putea să se transforme într-unul de stat prea mult în fața ecranului, indiferent că muncești de acasă sau nu. 

Dacă nu reușești să îi aduci câteva idei pentru activități cât mai creative, care să îl mențină ocupat și interesant în ceea ce face, în timpul verii, dar și să petreceți mai mult timp, împreună, copilul tău va fi tentat să se refugieze într-un ecran. 

Zilele de vară sunt mai lungi, deci timpul pe care i-l poți acorda chiar tu, este unul prelungit. Timpul de joacă afară va fi de asemenea unul mult mai lung. Așadar iată câteva activăți pe care i le poți oferi copilului tău, în această vară, pentru a-l ține cât mai mult timp departe de gadgeturi.  În plus, veți crea amintiri prețioase împreună, dar și o conexiune mai strânsă. 

 Bucurați-vă de natură

Vara ne bucurăm de mai mult timp afară. Zilele sunt mai lungi iar activitățile pe care le poți face cu copilul tău în natură, pot fi făcute inclusiv după amiază, nu doar în weekend. 

Fie că alegeți să mergeți în diferite drumeții, să învățați mai multe lucruri despre plante, fluturi, păsări sau copaci, să observați forme ale norilor, să construiți căsuțe pentru păsări împreună sau să va dați cu bicicletele și rolele, toate aceste lucruri vă vor aduce foarte multe momente plăcute împreună dar și un aport de oxigen și relaxare, pentru tine, ca adult. 

 

Creați artă împreună

Copilul este plin de creativitate, și are nevoie să își exprime această parte, în diferite forme. În zilele ploioase de vară, sau în cele prea calde, în care nu vreți să ieși din casă, puteți petrece timp de calitate, împreună. 

Alegând să creezi alături de el, peisaje și tablouri prin intermediul goblenurilor cu diamante, cu peisaje spectaculoase,  de pe HappyArt.ro, nu doar că îi vei pune imaginația și creativitatea la treaba, vă veți distra și relaxa împreună, dar sentimentul de bucurie și stimă de sine a copilului tău va crește considerabil, când va vedea rezultatul obținut. Poți înrăma peisajele create, pentru și mai multă recunoaștere a muncii voastre. 

 

Construiți o tabară în curte sau în casă

Da, este adevărat că acum ai posibilitatea de a-i cumpăra multe lucruri copilului tău, însă atunci când îl ajuți să își creeze singur un loc de joacă, precum o tabără, cu cort, cu loc pentru picnic și joacă, lucrurile vor fi mult mai frumoase, chiar dacă nu perfecte. 

Profită de zilele frumoase în care să construiți împreună un astfel de loc în curte sau de zilele ploioase, pentru a crea un loc special pentru activități distractive în casă. 

 

Experimentați locuri noi

În weekenduri, nu ezita să duci copilul în locuri noi. Acest lucru îi va dezvolta curiozitatea de a afla mai multe lucruri despre lumea în care trăiește, dar îl va ajuta și să învețe să se adapteze locurilor noi. 

Chiar dacă timpul pare scurt, în weekend, acest tip de activitate aduce extrem de multe beneficii pentru copilul tău, dar și pentru tine. În plus, îl ține departe de diferite gadgeturi. 

 

Scrie-ți împreună în jurnal

Cât de ușor îți este ție să te exprimi ca adult? Dar copilului tău? Prin scrierea unui jurnal, fie că este în aer liber, fie că este în interior, acest lucru îl va ajuta pe puiul tău să învețe să își exprime emoțiile mult mai bine. Cumpără-i un jurnal care să îl atragă și faceți acest lucru, la început, împreună. Faceți din această activitate una plăcută, amuzantă și creativă, pentru ca el să simtă că este un joc. Puteți inclusiv să lipiți poze sau să desenați în acest jurnal. 

Scrierea într-un jurnal, este mai mult decât dezvoltarea limbajului, expunerea sentimentelor, este o terapie, care îl va ajuta, inclusiv în viața de adult. 

 

Desenați pe asfalt sau pictați pietre

Chiar dacă această activitate pare una veche, este una care îți va ține copilul ocupat, într-o stare creativă și plină de bucurie. Indiferent că veți alege să desenați pe asfaltul din curte, din fața blocului, creativitatea și imaginația vor fi puse la bătaie aici. 

Dacă mergeți la iarbă verde, ia cu tine câteva pensule și după ce ați găsit câteva pietre, începeți să le pictați. Adunați cât mai multe pietre desenate, la colecția voastră, în această vară. 

 

Mișcați-vă cât mai mult

Nu doar tu, dar și copilul tău are nevoie de multă mișcare. Stilul de viață pe care îl ducem cu toții, în prezent este unul destul de static, astfel că, activitățile care implică mișcare, sunt benefice pentru întreaga familie. 

Fie că alegeți să faceți anumite curse, să săriți coardă, să alergați în parcuri, să înălțați zmee, să înotați, să va dați cu barca, să jucați fotbal, tenis sau să ieșiți efectiv la un dans, în aer liber, toate aceste activități vă vor aduce foarte multă distracție dar și sănănătate și o stare de bine. 

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online