Lansarea campaniei lui Ron DeSantis pe Twitter a fost afectată de probleme tehnice

17

Campania prezidențială 2024 a lui Ron DeSantis nu a început cu un bang, ci cu un scâncet miercuri seara, după ce evenimentul de lansare a guvernatorului Floridei cu miliardarul Elon Musk a fost marcat de defecțiuni tehnice.

Campania DeSantis și Musk au promovat pe scară largă un eveniment de lansare în direct pe Twitter miercuri seara, folosind funcția de streaming audio a platformei de socializare, Twitter Spaces. Acel eveniment a început cu aproape o jumătate de oră întârziere, după ce Musk a eșuat în mod repetat în încercările de a începe conversația.

Mai mult de o jumătate de milion de utilizatori Twitter care s-au conectat la ora locală 18:00 au auzit lungi perioade de tăcere, punctate de Musk spunând: “serverele sunt oarecum tensionate” și “Cred că suntem din nou online?”

În cele din urmă, Musk și co-prezentatorul său, David Sacks, directorul operațional fondator al Paypal, au început cu succes emisiunea felicitându-l pe DeSantis pentru că “a rupt internetul”.

DeSantis a lansat apoi o versiune trunchiată a discursului său de campanie, spunând ascultătorilor: “Candidez la președinția Statelor Unite pentru a conduce marea noastră revenire americană”.

Conversația a continuat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, presărată cu întreruperi periodice în fluxul audio.

A fost un început nefavorabil pentru guvernatorul republican, care a scăzut în sondajele de opinie și s-a confruntat cu un scepticism tot mai mare din partea donatorilor cu buzunare adânci care pun la îndoială abordarea sa față de problemele sociale, cum ar fi avortul. A fost un eșec la fel de mediatizat pentru Musk, un absolutist al libertății de exprimare autointitulat și director executiv al Tesla, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut.

Cu toate acestea, DeSantis l-a lăudat pe Musk: “Trebuia să vă puneți banii acolo unde vă este gura, deoarece cred că ați recunoscut că nu puteți avea o societate liberă dacă nu avem libertatea de a dezbate cele mai importante probleme care afectează civilizația noastră”.

“Cred că ceea ce s-a făcut pe Twitter este cu adevărat semnificativ pentru viitorul țării noastre”, a adăugat el. “Nu putem avea o societate în care guvernul colaborează cu platformele tehnologice majore pentru a impune o ortodoxie”.

Aliații lui DeSantis au declarat că lansarea campaniei sale pe Twitter a subliniat abordarea neconvențională a guvernatorului și dorința acestuia de a contrazice status quo-ul.

Cu toate acestea, unii colegi republicani sunt sceptici în ceea ce privește conducerea lui DeSantis, inclusiv în ceea ce privește dușmănia sa cu Disney cu privire la proiectul de lege “Don’t Say Gay”. Compania media a intentat un proces împotriva guvernatorului și a administrației sale.

DeSantis și-a apărat abordarea față de Disney în emisiunea de miercuri pe Twitter, spunând:: “Cred că unii dintre acești republicani care iau partea lui Disney, practic se arată a fi corporatiști …Evident, ne vom apăra acțiunile noastre pentru că noi credem că avem dreptul să facem ceea ce am făcut”.

Bryan Griffin, secretarul de presă al lui DeSantis, a declarat pe Twitter după eveniment: “A existat atât de mult entuziasm pentru viziunea guvernatorului DeSantis pentru Marea noastră revenire americană încât a distrus literalmente internetul. Washington este următorul. 1 milion de dolari strânși online într-o oră … și se numără!”

La începutul zilei de miercuri, DeSantis a depus actele la Comisia Electorală Federală pentru a-și lansa oficial campania, punând capăt lunilor de speculații cu privire la momentul în care își va monta oficial candidatura pentru a-l provoca pe Donald Trump pentru nominalizarea prezidențială republicană în 2024.

 

DeSantis a postat, de asemenea, un videoclip șmecher de un minut pe rețelele de socializare, centrat pe guvernatorul care stă singur în fața unui steag american în timp ce o coloană sonoră orchestrală se umflă.

“Declinul este o alegere. Succesul este realizabil. Iar libertatea merită să lupți pentru ea”, spune DeSantis în anunț. “Sunt Ron DeSantis și candidez la președinție pentru a conduce Marea noastră revenire americană”.

Trump rămâne candidatul incontestabil în fruntea unui câmp tot mai aglomerat de republicani care se luptă pentru nominalizarea partidului în 2024. Cea mai recentă medie RealClearPolitics a sondajelor de opinie arată că fostul președinte are sprijinul a mai mult de jumătate dintre alegătorii republicani, urmat de DeSantis, cu puțin peste 20 la sută.

Ceilalți candidați și potențiali candidați, inclusiv fostul vicepreședinte al lui Trump, Mike Pence, și senatorul republican Tim Scott, se situează la o singură cifră.

Campania lui Trump nu a tras niciun pumn în atacarea lansării lui DeSantis, publicând o declarație miercuri: “Glitchy. Probleme tehnice. Tăceri incomode. Un eșec total de lansare. Și acesta este doar candidatul!”.

Trump nu a fost singurul adversar al lui DeSantis care l-a lovit pe guvernator în legătură cu lansarea sa. Președintele Joe Biden a făcut o săpătură la DeSantis pe Twitter miercuri seara, în timp ce transmisia de socializare se clătina.

“Acest link funcționează”, a spus Biden într-un tweet, îndrumând oamenii să doneze pentru propria sa candidatură la realegerea 2024.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online