Ministrul ungar de Externe acuză oficialii europeni că aplică standarde duble: laudă acum Lituania şi Polonia pentru exact aceleaşi acţiuni întreprinse de Ungaria în urmă cu şase ani

59

În cadrul unui înterviu,  Péter Szijjártó,   ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterioa declarat, în cotidianul Mladá Fronta Dnes din Cehia, că Bruxelles-ul a arătat clar că aplică standarde duble.

Ungaria, criticată pentru gardul de la frontieră; Lituania şi Polonia sunt acum lăudate pentru acelaşi lucru

În răspunsul la o întrebare legată de construirea de garduri de frontieră pentru a opri valul de migraţie, Péter Szijjártó a reamintit: acum șase ani, când a construit un gard la graniță, Ungaria a devenit ținta unor atacuri dure din partea autorităților de la Bruxelles și din partea unor state membre ale UE, transmite agenţia ungară MTI.

Astfel, „Acum toată lumea laudă Lituania și Polonia pentru același lucru. Credem că decizia noastră de acum șase ani a fost corectă, deoarece fără gard nu putem apăra eficient frontiera. Iar, fără apărarea frontierei nu putem apăra continentul european” – a subliniat ministrul ungar de Externe.

„Considerăm migrația ca o amenințare cu adevărat periculoasă”, a spus Péter Szijjártó. În opinia sa, migrația comportă motive de securitate, pe de o parte, deoarece există mulți teroriști în rândul migranților, iar pe de altă parte este periculoasă din punctul de vedere al civilizației, deoarece acești oameni provin dintr-o cultură complet diferită și nu vor să se integreze.

„Nu renunțăm la apărarea intereselor noastre naționale, nu vrem să facem compromisuri greșite”

„Acum Bruxelles-ul spune exact ceea ce spuneam noi cu șase ani în urmă”, a spus oficialul ungar. Potrivit lui Péter Szijjártó, disputa este mai degrabă de natură ideologică decât politică. Ministrul ungar de Externe a precizat că guvernul polonez și cel maghiar se bazează pe tradiții conservatoare, patriotice și creștin-conservatoare, ceea ce contravine opiniilor liberale de azi, de la Bruxelles.

„Cu toate acestea, noi nu intenționăm să renunțăm la apărarea intereselor noastre naționale, nu vrem să facem compromisuri greșite. Considerăm inacceptabil faptul că Bruxelles ne exclude din aceste motive ideologice și ne împiedică să accesăm banii ce ni se cuvin din fondurile europene”, a subliniat ministrul ungar de Externe.

Aşadar, “În opinia noastră, Uniunea Europeană poate fi puternică numai dacă statele membre sunt puternice. Respingem opinia conform căreia UE ar trebui să adopte federalismul, să se creeze un fel de Statele Unite ale Europei. Nu vrem să delegăm mai multe competențe către autoritățile de la Bruxelles și vrem ca politica de migrație, politica socială și cea a familiei să rămână sub controlul guvernelor naționale”, a accentuat Péter Szijjártó.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online