Noul ambasador al Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy şi-a preluat postul

Foto: economica.net
516

Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Rusia, a sosit la post, în Moscova. Aceasta a fost aleasă pentru postul de ambasador încă de anul trecut.

Astfel, „Bine aţi revenit, ambasador Tracy!”, este mesajul postat în limba rusă de către misiunea diplomatică americană.

Noul ambasador al SUA în Rusia a sosit la post, la Moscova

În contextul profesional, în trecut, Lynne Tracy a ocupat funcția de adjunct al şefului de misiune de la Moscova. A fost confirmată ca ambasador în luna decembrie, cu o majoritate covârșitoare a Senatului american. Aceasta s-a întâlnit cu ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov înainte de plecarea în Rusia.

În afirmaţiile sale, „Am fost clari cu privire la dorinţa noastră de a menţine canale de comunicare deschise cu Rusia”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

El a adăugat că aceste canale sunt folosite „pentru a transmite poziţiile SUA în legătură cu probleme care sunt de cea mai mare prioritate” pentru Washington, inclusiv cea a cetăţenilor americani reţinuţi pe nedrept şi costurile escaladării ruseşti.

În opinia lui Price, Ambasada SUA de la Moscova se află „sub presiune”, din cauza limitărilor pe care Kremlinul le-a impus, însă Washingtonul poate, de asemenea, să comunice cu Ambasada Rusiei din SUA.

Lynne Tracy a sosit la Moscova în aceeaşi zi în care preşedintele american Joe Biden a anunţat că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina şi în timp ce Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri cu rachete împotriva Kievului.

Statele Unite au trimis auditori la Kiev

Săptămâna aceasta, SUA au trimis auditori la Kiev, împreună cu reprezentanţi ai Bancii Mondiale şi de consultanţi de la Deloitte, pentru a se asigura că „niciun ajutor sau armament nu este deturnat”, a spus secretarul de stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, potrivit CNN.

Concret, „Continuăm să sprijinim reformele esenţiale şi măsurile anticorupţie ale guvernului ucrainean în întreaga ţară”, a mai spus aceasta în cadrul unei audieri în Comisia pentru relaţii externe a Senatului american.

Victoria Nuland a făcut aceste declarații în contextul în care membrii republicani ai Congresului au semnalat dorinţa de a desfăşura eforturi suplimentare de supraveghere în legătură cu sprijinul SUA pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat a declarat că „nu are cunoştinţă să fi fost implicat vreun ajutor din partea SUA” în scandalul de corupţie din cadrul guvernului ucrainean, care a dus la demisia ministrului adjunct al apărării de la Kiev.

Auditului american a sosit la Kiev în contextul în care miercuri, 25 ianuarie, preşedintele Joe Biden a anunţat că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, iar Pentagonul a dezvăluit săptămâna trecută un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care include pentru prima dată vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online