Partidul Muncii promite că va anula scutirea fiscală a pensiei lui Jeremy Hunt pentru cei bogați

32

Partidul Muncii a promis joi că va inversa mișcarea controversată a bugetului a cancelarului Jeremy Hunt de a oferi o reducere importantă a impozitului pe pensii celor bogați, numind-o „prioritate greșită, la momentul nepotrivit, pentru oamenii nepotriviți”.

Principalul partid de opoziție din Regatul Unit a atacat decizia lui Hunt de a renunța la alocația pe viață de 1 milion de lire sterline pentru contribuțiile la pensie fără impozite și de a crește limita anuală de la 40.000 de lire sterline la 60.000 de lire sterline, în condițiile în care alegătorii se luptă cu impozitele mari și cu criza costului vieții.

Astfel, Muncii a susținut că decizia cancelarului a scos la iveală setarea implicită a conservatorilor de a dori să-i ajute pe bogați și a subliniat modul în care mutarea a implicat și beneficii legate de impozitul pe moștenire.

Hunt a insistat că reducerea impozitului pe pensie ar ajuta la menținerea lucrătorilor în vârstă calificați în locurile lor de muncă, în special medicii și consultanții seniori din NHS.

Muncii a spus că modificările aduse pensiei pe viață și alocațiilor anuale, care împreună vor costa mai mult de 1 miliard de lire sterline pe an, ar duce la „cei mai mari 1% dintre economisiți de pensii să obțină o reducere fiscală masivă pentru pensionare” – potențial o medie de 45.000 de lire sterline. , conform analizei partidului.

A venit în momentul în care Biroul pentru Responsabilitate Buget a evidențiat modul în care creșterea „taxei furtive” a lui Hunt – o înghețare continuă a impozitului pe venit și a pragurilor de asigurări naționale – ar echivala cu o creștere de 4p a cotei de bază a impozitului pe venit până în 2027, sporind povara fiscală a acesteia. cel mai înalt nivel postbelic.

În urma bugetului, Hunt se confruntă cu probleme pe două fronturi, deputații și ziarele conservatoare de dreapta îl îndeamnă să reducă impozitele acum, iar laburiștii cerându-l să inverseze pensiile pentru cei bogați.

Cancelarul din umbră, Rachel Reeves, a spus că laburiștii vor forța marți un vot în Camera Comunelor asupra modificărilor pensiilor.

„Singurul cadou permanent de taxe. . . a fost pentru oamenii care pot economisi mai mult de 1 milion de lire sterline în pensiile lor, în timp ce alegătorii obișnuiți își văd impozitele crescând”, a declarat Reeves pentru BBC. „Nu ar fi prioritatea mea.”

Reeves a spus că un guvern laburist va reintroduce pensia pe viață și va crea o schemă țintită pentru medici, mai degrabă decât să permită un „gratuit pentru toți pentru cei câțiva bogați”.

Hunt a susținut că mișcarea sa ar rezolva „o problemă specifică în NHS” a medicilor seniori care se pensionează anticipat sau refuză să-și facă ore suplimentare din cauza regulilor privind impozitarea pensiilor. „Nu sunt valori greșite pentru a sprijini NHS”, a spus el.

Cancelarul a refuzat să spună câți medici credea că vor rămâne în NHS ca urmare a politicii.

Sir Edward Troup, fost președinte executiv al HM Revenue & Customs, a spus oricât de bun ar fi cazul medicilor, oferind o reducere fiscală suplimentară nelimitată profesioniștilor independenți cu venituri mari. . . pică orice test de raport calitate-preț și bunul simț”.

Sir Steve Webb, un fost ministru al pensiilor, a spus că medicii au fost deja sfătuiți să-și amâne pensionarea până când vor interveni modificările lui Hunt și a considerat că oficialii guvernamentali au subestimat costul renunțării la alocația pe viață de 1 milion de lire sterline.

„Dacă aș fi în această poziție ca individ și m-aș gândi că următorul guvern ar putea reintroduce limita, mi-aș umple cizmele în următorii doi ani, mi-aș fi făcut o mică goană după aur și apoi aș cristaliza în ajun. a alegerilor generale”, a adăugat el.

Pensiile sunt în mod normal scutite de impozitul pe moștenire și pot fi folosite de părinți pentru a preda bani copiilor într-un mod eficient din punct de vedere fiscal.

Arun Advani, profesor de economie la Universitatea din Warwick, a spus că combinația dintre casele de pensii nelimitate și capacitatea de a le transmite copiilor tăi fără impozite „înseamnă că pensiile devin din ce în ce mai mult legate de moștenire decât de pensionare”.

Trezoreria a spus că dacă cineva își transmite pensia, moștenitorul său ar plăti impozit pe venit atunci când o va trage.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online