Șeful de la Met spune că Londra ar trebui să vadă progrese „lună de lună” în domeniul poliției

36

Londonezii ar trebui să vadă progrese în modul în care capitala Marii Britanii este supravegheată „lună de lună, trimestru de trimestru”, a declarat marți șeful poliției Metropolitane, în timp ce criticile la adresa culturii forței au crescut în urma unui raport condamnător.

Răspunzând analizei făcute de baronesa Louise Casey, conform căreia cea mai mare forță de poliție din Marea Britanie este rasistă, sexistă și homofobă din punct de vedere instituțional, Sir Mark Rowley a recunoscut că are o sarcină imensă, dar a insistat că va avea loc schimbarea.

Rowley, care a fost numit comisar Met anul trecut, a declarat că concluziile raportului – care a fost comandat după violul și uciderea lui Sarah Everard de către un ofițer Met în exercițiu în 2021 – vor fi încorporate în reforme și vor oferi baza unui „nou început”. ”.

„Există o misiune lungă de schimbare aici. Dar oamenii ar trebui să vadă progres lună de lună, trimestru cu trimestru și cu siguranță, după câțiva ani, ar trebui să existe o scară semnificativă de schimbare pe care oamenii încep să o recunoască”, a spus el pentru BBC.

Secretarul de Interne Suella Braverman le-a spus parlamentarilor că sprijină planurile de redresare ale lui Rowley, dar le-a avertizat asupra unui „drum lung către recuperare”. Liderul laburist Sir Keir Starmer a avertizat că modelul britanic de poliție prin consimțământ este „în pericol”.

Pe lângă constatările despre rasism instituțional, sexism și homofobie, raportul lui Casey a scos la iveală defecte organizaționale grave în cadrul Met și a spus că forța nu reușește doar să protejeze femeile și copiii, ci și femeile și minoritățile etnice de abuzurile din partea ofițerilor de poliție.

Evaluarea ei finală – care a urmat un raport intermediar din octombrie anul trecut – a fost condamnarea modului în care Met a gestionat procedurile de abatere, menționând că personalul feminin și al minorităților etnice a fost agresat și supus abuzului.

Rowley a spus că a identificat „prea multe cazuri de ofițeri cu probleme încă în organizație” și că întârzierile erau soluționate, unii ofițeri fiind suspendați și sute restricționate în sarcinile lor în așteptarea rezultatului anchetelor.

El a mai spus că a cerut noi puteri de la guvern pentru a accelera procesele disciplinare și că investește mai multe resurse în poliția de cartier.

Dar Rowley a respins sugestia lui Casey ca Met să fie dezmembrat și deposedat de funcțiile sale naționale, inclusiv de supraveghere a combaterii terorismului, dacă nu se schimba, subliniind că trebuie să se concentreze pe restabilirea încrederii publicului.

„Putem crea haos și o aparență de afaceri și energie făcând un lucru structural important. . . de fapt, va sta în cale să pătrundă sub suprafață, să sape adânc, să ridice pietre și să afle ce este acolo și să schimbe cultura”, a spus el.

Baroneasa Doreen Lawrence, mama lui Stephen Lawrence, a cărui ucidere în 1993 a determinat ancheta Macpherson, care șase ani mai târziu a eliberat concluzia de referință conform căreia Met era rasist instituțional, a spus că revizuirea Casey a arătat că forța a fost „putrezită până la miez”.

Dar, la fel ca Rowley, Braverman a respins judecata lui Casey conform căreia rasismul și misoginia din cadrul Met erau „instituționale”.

„Nu este un termen util de folosit. Este un termen ambiguu, contestat și încărcat politic și riscă să îngreuneze ofițerilor să recâștige încrederea comunităților”, a spus ea.

Ca răspuns, Starmer a spus că problemele în poliție au crescut rata criminalității. El s-a angajat să standardizeze standardele de verificare a forțelor din Anglia și Țara Galilor dacă va fi ales în guvern, spunând că este „extraordinar” că nu există reguli uniforme care să stabilească cât de atent sunt verificați recruții.

Spre deosebire de majoritatea forțelor de poliție din întreaga lume, a adăugat Starmer, poliția din Marea Britanie era „gardieni, nu gardieni”, înrădăcinate într-o „tradiție puternică a poliției prin consimțământ”.

„Acea tradiție vitală este în pericol și, fără cea mai mare revizuire a poliției de la începutul (Met), mă tem pentru viitorul ei”, a spus el.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online