Supravegherea locală nu trebuie să vină în detrimentul controlului parlamentar

35

 

Andy Burnham și Andy Street, primarii respectivi de metrou din Greater Manchester și autoritățile din West Midlands, vor primi un vas fix de bani, ca unui departament guvernamental, cu mai multă flexibilitate în modul în care îi cheltuiesc. Acest acord de deconcentrare care acordă puteri mai mari primarilor aleși în mod direct urmează să fie anunțat astăzi în bugetul lui Jeremy Hunt.

Dar, după cum dezvăluie Jennifer Williams, va veni cu un nou nivel de control atașat: ei vor trebui să participe la grătare trimestriale în stil comisie selectată de parlamentari locali.

Noul mecanism de supraveghere calmează două grupuri, după cum explică Jennifer mai detaliat în acest thread de Twitter. Pe de o parte, parlamentarii conservatori din conurbația Greater Manchester nu sunt vânduți să dea mai multă putere lui Burnham, un primar laburist. Pe de altă parte, oficialii de la Whitehall nu sunt dornici să predea mai mulți bani și mai multă putere guvernului local. Deci funcționează pentru ambele părți.

Cu excepția, uh. . . face? Camera Comunelor nu a fost deosebit de abil în exercitarea funcțiilor sale de control. Cred că atât parlamentarii conservatori, cât și oficialii guvernamentali își bat joc de ei înșiși dacă cred că restricționarea grupului de cercetători la zona Greater Manchester sau la conurbația din jurul Birmingham va avea ca rezultat un control atent fie al lui Andy Burnham, fie al lui Andy Street.

Controlul guvernului local – și, într-adevăr, controlul guvernului central – este o parte esențială a locurilor de muncă ale tuturor parlamentarilor. Da, Chris Green, deputatul conservator pentru Bolton West și Atherton, are un motiv special să examineze cu atenție ce se întâmplă în Greater Manchester, dar, în calitate de deputat în parlamentul nostru național, este, de asemenea, parte din munca lui să-i pese de ceea ce se întâmplă în Tower Hamlets, sau Staffordshire, sau chiar în Scoția și Țara Galilor.

Ar fi mai bine să acordăm doar comitetelor selectate obișnuite mai multă putere: de exemplu, pentru a putea obliga oamenii să participe și să depună mărturie. Sau pentru a extinde privilegiul parlamentar către parlamentele deconcentrate, astfel încât membrii să poată vorbi mai liber și să devină controlori mai eficienți și așa mai departe, mai degrabă decât să aibă o comisie cvasi-selectă cu un număr de membri limitat din punct de vedere geografic. Când vă gândiți că, după următoarele alegeri, aceste magazine vorbește probabil să fie și mai dominate de muncitori decât sunt acum, trebuie să vă întrebați care este rostul lor.

Vorbim mult despre un dividend de devoluție în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor prin apropierea acestuia de oameni și asta este adevărat. Unele lucruri sunt făcute mai bine de către administrația locală; primarii de metrou sunt adesea mai buni la furnizarea rutelor locale de autobuz, a toaletelor publice și a pregătirii forței de muncă locale. Dar celălalt dividend de devoluție este că, fără a fi nevoiți să transpire unde exact în Wolverhampton primește o nouă toaletă, guvernul central și parlamentarii din backbench se pot gândi la alte lucruri. Cum ar fi provocarea AI. Sau invazia rusă a Ucrainei. Sau schimbările climatice. Sau creșterea lentă a Marii Britanii. Observați că „pentru a petrece o oră sau două în fiecare trimestru punându-vă întrebări subliniate de primarul de metrou” nu este pe listă?

O trăsătură sincer corozivă a politicii britanice este presiunea asupra deputaților pentru a deveni super-consilieri: să se concentreze tot timpul pe problemele locale, în detrimentul controlului guvernamental și al legislației. Ultimul lucru de care avem nevoie este un alt mecanism care să-i împingă pe parlamentari să fie mai parohiali și mai puțin concentrați asupra mecanismului guvernamental.

 

L-am văzut pe Joyland aseară. Este un film foarte, foarte, foarte, foarte, foarte bun care explorează dragostea, dorința, sexualitatea, căsătoria și condiția umană cu grație și echilibru prin povestea unei familii Lahore. Nu îl pot recomanda suficient de mult.

Sprijinul facturilor de energie a fost extins până în iunie | Garanția prețului la energie, care limitează facturile tipice de energie la 2.500 de lire sterline, va continua din aprilie până în iunie, economisind o gospodărie tipică 160 de lire sterline în timpul celor trei luni, a confirmat astăzi Trezoreria.

„Cheltuirea totală” pentru a înlocui super-deducerea de ieșire | Oficialii guvernamentali spun că Jeremy Hunt va anunța un nou regim de alocații de capital de mai multe miliarde de lire sterline și alte reforme menite să stimuleze investițiile – și să compenseze alte modificări fiscale care intră în vigoare în aprilie și care vor afecta afacerile.

Sprijin de 4 miliarde de lire sterline pentru îngrijirea copiilor | O extindere cu 4 miliarde de lire sterline a îngrijirii gratuite a copiilor în Anglia este de așteptat să fie anunțată astăzi în buget, ca parte a unei eforturi mai ample de a ajuta oamenii să lucreze și de a stimula creșterea, a raportat primul The Guardian.

Donaldson solicită schimbări Windsor | Liderul principalului partid unionist din Irlanda de Nord a cerut „clarificări suplimentare, reelaborare și schimbare” a noului acord comercial post-Brexit pentru regiune convenit de Londra și Bruxelles după luni de certuri.

Întreprinzător de mare zbură adus jos de link-urile Wirecard | După ani în care s-a ascuns de ochiul public, un englez petrecăreț presupus a fi esențial în frauda Wirecard este pe cale să fie forțat în lumina reflectoarelor de un dosar penal din Singapore.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online