Lenjerie de corp care măsoară paramentri de sănătate, concepută în Japonia

37

Producătorul japonez de îmbrăcăminte Gunze a creat o lenjerie de corp care poate măsura ritmul cardiac al purtătorului, precum și alți parametri de sănătate, informează agenția de presă DPA.

Gunze a colaborat cu compania japoneză de produse electronice NEC Corp pentru designul părții metalice a textilelor, care joacă rolul unor senzori ce măsoară și consumul de calorii și poziția dreaptă a spatelui.

Datele pot fi transmise fără fir la un smartphone și într-o aplicație care se află încă în faza de proiectare. Lenjeria de corp va putea fi curățată în mașina de spălat, scoțând însă în prealabil dispozitivul de preluare și transmisie a datelor.

Compania Gunze a prezentat acest tip de lenjerie la Wearable Expo de la Tokyo, mai notează agenția DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: KYODO

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online