Liderul republican al Senatului, McConnell, spitalizat în urma unei căzături

66

Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a fost spitalizat după ce s-a împiedicat miercuri seară la un hotel local, a declarat un purtător de cuvânt al senatorului.

Senatorul din Kentucky, 81, participa la o cină privată în Washington când s-a împiedicat. El a fost internat într-un spital pentru tratament, a declarat purtătorul de cuvânt Doug Andres.

Biroul lui McConnell nu a oferit detalii suplimentare cu privire la starea sa sau cât timp ar putea lipsi din Senat.

În 2019, liderul GOP s-a împiedicat și a căzut la casa sa din Kentucky, suferind o fractură de umăr. La momentul respectiv, el a suferit o intervenție chirurgicală pentru a repara fractura din umăr. Senatul tocmai începuse o pauză de vară și a lucrat de acasă timp de câteva săptămâni în timp ce se recupera.

Ales pentru prima dată în 1984, McConnell a devenit în ianuarie cel mai longeviv lider al Senatului când s-a reunit noul Congres, depășind recordul anterior de 16 ani.

Taciturnul McConnell este adesea reticent în a discuta despre viața sa privată. Dar, la începutul crizei COVID-19, el s-a deschis despre experiența sa din copilărie în lupta împotriva poliomielitei. El a descris modul în care mama sa a insistat ca el să nu se ridice în picioare de mic copil și a lucrat cu el printr-un regim de terapie fizică hotărât. La vârsta adultă, a recunoscut că are unele dificultăți în a urca scările.

Senatul, unde vârsta medie este de 65 de ani, a fost lipsit recent de mai mulți membri din cauza unor boli.

Senatorul John Fetterman, D-Pa, 53, care a suferit un accident vascular cerebral în timpul campaniei sale de anul trecut, era de așteptat să rămână pe dinafară timp de câteva săptămâni, deoarece a primit îngrijiri pentru depresie clinică. Și senatorul Dianne Feinstein, D-Calif. 90, a declarat săptămâna trecută că a fost spitalizată pentru a fi tratată pentru zona zoster.

Absențele democrate s-au dovedit o provocare pentru liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, D-N.Y., care deja navighează o majoritate foarte îngustă 51-49.

Republicanii, în calitate de partid minoritar, au avut o perioadă mai ușoară cu absențe intermitente. Nu este clar dacă McConnell va fi plecat joi și dacă acest lucru ar avea un efect asupra voturilor programate. Senatorul John Thune din Dakota de Sud este republicanul nr. 2 din Senat.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online