Un pas important în lupta pentru eradicarea pandemiei de COVID-19, a fost făcut de Rusia cu Spray Nazal

72

Rusia a anunţat că îşi va extinde gama de vaccinuri Sputnik, care va include şi un spray nazal împotriva noului coronavirus, ce va fi destinat şi exportului.

De altfel, preşedintele Vladimir Putin  a folosit deja acest produs. La o zi după ce a fost imunizat cu doza de supra-rapel („booster”), liderul de la Kremlin a primit şi această pulbere pulverizată în ambele nări.

În opinia sa, “Asta a fost tot, nu am simțit nimic. Nimic. Azi, după aceste două proceduri, deja am făcut ceva sport dimineața”, a declarat, miercuri, Vladimir Putin, într-o alocuţiune televizată, potrivit agenţiei Reuters.

Recent, preşedintele Federaţiei Ruse s-a vaccinat din nou, la şase luni după doza precedentă, pentru că nivelul său de anticorpi scăzuse. El a explicat că a primit doza „booster” sub forma unei injecţii, urmată în ziua următoare de utilizarea unui spray nazal anti-COVID-19.

Sputnik M, noul vaccin dezvoltat de Centrul Gamaleia pentru adolescenţii din Rusia

Totodată, în Rusia va fi înregistrat şi un nou vaccin Sputnik destinat adolescenţilor. Este vorba despre noul Sputnik M, cu care se vor imuniza adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani.

Ministerul Sănătăţii de la Moscova urmează să înregistreze, în cursul zilei de miercuri, această variantă a serului Sputnik, a transmis vicepremierul Tatiana Golikova. Primele doze de Sputnik M vor deveni disponibile spre sfârşitul lunii decembrie.

“Astăzi va fi înregistrat de Ministerul Sănătăţii vaccinul Gam-COVID-Vac M, dezvoltat de Centrul Gamaleia pentru copii de 12-17 ani”, a fost anunţul făcut de Tatiana Golikova.

Pentru copii mai mici de 15 ani, va fi necesar acordul părinţilor pentru vaccinare, în timp ce tinerii de peste 15 ani vor putea lua singuri această decizie.

Studiile clinice pentru Sputnik M au început la Moscova pe 5 iunie 2021.

Totuşi, ruşii continuă să refuze vaccinarea în număr mare

O mare parte din populaţia Federaţiei Ruse este în continuare reticentă atunci când vine vorba despre vaccinarea anti-COVID. Ei nu au încredere în asigurările date de autorităţile centrale în privinţa siguranţei acestor vaccinuri.

Din acest motiv, luna octombrie a dus la cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus în Rusia de la debutul pandemiei.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online