Vaccinul Pfizer este eficient împotriva efectelor severe produse de tulpina Omicron

70

“Vaccinul COVID-19 BioNTech și Pfizer (PFE.N) va oferi probabil o protecție puternică împotriva oricărei boli severe din noua variantă Omicron”, a declarat directorul executiv al BioNTech pentru Reuters.

Testele de laborator sunt în curs de desfășurare în următoarele două săptămâni pentru a analiza sângele persoanelor care au primit două sau trei doze de vaccin BioNTech (22UAy.DE) Comirnaty pentru a vedea dacă anticorpii găsiți în acel sânge inactivează Omicron, arătând dacă sunt necesare noi vaccinuri.

În opinia sa, „Credem că este probabil ca oamenii să aibă o protecție substanțială împotriva bolilor severe cauzate de Omicron”, a declarat CEO-ul și co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin. El a precizat că boala severă necesită spitalizare sau terapie intensivă.

În plus, Sahin a adăugat că se așteaptă ca testele de laborator să arate o oarecare pierdere a protecției vaccinului împotriva bolilor ușoare și moderate din cauza Omicron, dar amploarea acestei pierderi a fost greu de prezis.

Firma de biotehnologie lucrează rapid la o versiune îmbunătățită a vaccinului său, din care au fost livrate peste 2 miliarde de doze, deși rămâne neclar dacă este necesar, a adăugat el.

De altfel, Sahin a spus că a treia doză de vaccin cunoscută sub numele de rapel va conferi probabil un strat de protecție împotriva infecțiilor cu Omicron de orice severitate.

Aşadar, ”Singurul lucru care mă îngrijorează în acest moment este faptul că există oameni care nu au fost deloc vaccinați”, a adăugat Sahin.

Încrederea transmisă de BioNTech contrastează cu sentimentul de alarmă indus de directorul executiv al producătorului rival de vaccinuri Moderna, Stephane Bancel, care a ridicat perspectiva unei scăderi substanțiale a protecției împotriva noului gen de coronavirus din vaccinurile actuale.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online