Dinamo București – GOG Svendborg, din Liga Campionilor la handbal masculin, se joacă miercuri

44

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Dinamo București susține miercuri, de la ora 19:00, meciul trei din Grupa D a Ligii Campionilor, în compania formației daneze GOG Svendborg. Partida se va desfășura în Ștefan cel Mare, cele două formații fiind singurele neînvinse în grupă.

Vestea cea mare pentru campioana României ar fi că Iman Jamali, jucătorul adus de la Veszprem, are șanse mari să se regăsească în lotul de 16. Pentru băieții lui Constantin Ștefan, GOG Svendborg reprezintă cel mai important examen din acest sezon, până la această oră. Danezii sunt lideri în grupă, după ce au obținut două victorii în primele două jocuri cu IFK Kristianstad și Chekhovkie Medvedi, în care au marcat nu mai puțin de 71 de goluri. GOG este o formație disciplinată, care aleargă mult, iar dacă i-ai făcut „cadouri” nu te iartă, fiind redutabilă pe faza a doua și contraatac. Dinamo are însă o echipă cu mulți jucători experimentați în bătălii importante și poate face față adversarului. Cu un succes în București, campioana României crește în șansele de a o obține o calificare în play-off.

Cum s-a descurcat Dinamo cu formațiile daneze în ultimii ani în cupele europene, în meciurile din București:
Martie 2016: Dinamo – Aalborg 28-25 (grupe Cupa EHF)

Noiembrie 2016: Dinamo – Holstebro 30-25 (grupe Liga Campionilor)

Noiembrie 2017: Dinamo – Skjern 23-36 (grupe Liga Campionilor). Înfrângerea a venit într-un sezon în care alb-roșii au avut probleme interne și nu s-au regpsit în primele luni.

Dinamo nu a pierdut niciun meci în acest sezon și are la dispoziție toți jucătorii pe care a contat și până acum. În plus, cu GOG Svendborg ar putea să intre în lot și Iman Jamali. Jucătorul maghiar de origine iraniană adus de la Veszprem este pe ultima sută a perioadei de recuperare și în principiu va fi trecut pe foaia de joc. Interul stânga va evolua aproape sigur în meciul de campionat care va urma cu Dunărea Călărași.

Vestea la fel de bună este că Dinamo va conta și pe Jakov Vrankovic începând din 12 octombrie, când va susține următorul meci în Liga Campionilor, pe terenul formației Chekhovskie Medvedi. La vremea respectivă, alb-roșii vor avea o linie de 9 metri cu multe soluții bune, cu Bannour, Jamali, Vrankovic, Alouini, Kuduz, Vujic și Nantes.

Dinamo – GOG se suprapune cu România – Ucraina
Vestea mai puțin bună pentru jocul Dinamo – GOG Svendborg este că această întâlnire se va suprapune cu întâlnirea România – Ucraina la feminin, motiv pentru care mai mulți iubitori de handbal vor avea de suferit, pentru că nu vor putea urmări ambele jocuri. Televiziunile DigiSport, Telekom, Look vs TVR au intrat într-o concurență la handbal cu două meciuri frumoase, dar și importante în același timp, unul de Liga Campionilor și altul al echipei naționale. Ce ar fi fost atât de greu ca unii să joace miercuri, iar alții joi? Atât Dinamo, dar și România ar fi putut evolua și o zi mai târziu.

Oficialii dinamoviști susțin că meciul lor cu GOG a fost fixat încă din luna iulie, iar în Champions League nu se mai poate schimba data din momentul în care aceasta a fost bătută în cuie.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online