Cum au luat nastere sistemele de supraveghere si la ce sunt utile

30

In permanenta omul simte nevoia de protectie si siguranta. Aceasta stare de bine pe care o simtim atunci cand suntem protejati sau stim ca ne aflam intr-o zona de confort,  se afla in noi inca de cand am aparut pe pamant. Siguranta si protectia din zilele noastra este data de diferite echipamente tehnologice, oameni care au rolul de a oferi protectie precum politistii sau echipajele de ajutor care intervin la greu. Toate acestea sunt forme de protectie si siguranta care ne fac sa ne gandim ca suntem protejati.

Locul in care ne simtim cel mai bine este acasa, iar acasa trebuie sa fie cel mai sigur loc de pe pamant, cel mai primitor si locul in care putem sa ne relaxam in voie si sa uitam de grijile de peste zi. Insa o simpla casa nu poate sa ne ofere tot confortul daca nu intervenim putin.

Sistemele de supraveghere video, alarmele care pornesc cand detecteaza un hot, acestea sunt sisteme de protectie moderne pentru locuinta. Acestea sunt responsabile de siguranta casei si de confortul dvs atunci cand plecati si lasati casa goala.

Aceasta nevoie de liniste, protectie, siguranta, a aparut in oameni de cand acestia erau vulnerabili in fata pradatorilor din preistorie. Istoria ne-a invatat ca omul a supravietuit datorita instinctelor sale.

Tot atunci a fost prima data cand omul a simtit ca are nevoie de protectie si a dezvoltat timp de mii de ani diferite metode de protectie. La inceput a construit capcane in jurul spatiului personal, astfel ca orice strain era prins intr-o gropa sau intr-o capcana.

Mai tarziu a invatat sa dreseze animalele incat sa il protejeze,  a invatat sa comunice cu alti oameni si sa se protejeze reciproc, pana in prezent cand totul s-a schimbat. Inca de la primele forme de civilizatie moderne am luat parte la o revolutie.

Dupa cele doua Razboaie Mondiale totul a luat o intorsatura la 180 de grade. Au aparut primele sisteme de alarma, primele sisteme de supraveghere video, senzori si masinarii electronice care alarmau populatia sau utilizatorul.

Folosite la inceput pentru baze militare, companii mari sau de oameni foarte bogati, sistemele de supraveghere au evoluat treptat. Tehnologiile s-au modificat constant, ele evoluand si oferind imagini mai bune, functii noi si o durata de viata mai mare.

SKUT.ro este un magazin online ce comercializeaza echipamente de supraveghere moderne, sisteme de alarma, senzori,  automatizari, echipamente auto, moderne si performante pentru siguranta ta.  Magazinul iti ofera posibilitatea de a comanda online de aici sau telefonic, iar echipa profesionista te ajuta in alegerea celor mai bune produse sau echipamente. Asistenta tehnica este gratuita post vanzare, ai dreptul la retur si poti testa produsele in showroom. SKUT.ro iti ofera si instalare prin firme partenere si cele mai bune preturi.

Sistemele de supraveghere video moderne tin pasul cu progresul tehnologic foarte rapid al zilelor noastre. Camerele de supraveghere din prezent pot filma la rezolutii foarte mari incepand de la clasica rezolutie HD si pana la formatul 4K sau chiar 8K.

Functiile integrate in camere sunt extrem de avansate. Companiile sau institutiile de stat folosesc tehnologii foarte avansate de care dispun camerele. Acestea pot numara persoanele care intra intr-o cladire, au recunoastere faciala, pot identifica numarul de inmatriculare al unui autovehicul, viteza de deplasare, pot vedea in infrarosu, pot detecta corpurile calde si au chiar si detectie de animale. Aceste functii reprezinta o parte foarte mica din numarul total de tehnologii.

Avand la dispozitie o multitudine de functii avansate, camerele de supraveghere ne ofera un confort mai mare decat ne-am putea imagina. Ele pot detecta intrusii si ne pot avertiza de la distanta chiar daca suntem plecati in alt oras. Accesul este permis de la distanta cu ajutorul internetului, astfel ca intreg echipamentul poate fi accesat de pe telefon si oricand putem avea control asupra lui.

Nu uita sa vizitezi site-ul SKUT.ro pentru cele mai bune oferte la camerele de supraveghere video, sisteme de alarma, sisteme anti-efractie sau accesorii auto. Avand o gama larga de produse este imposibil sa nu gasesiti ceva care sa va satisfaca nevoile.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online