Elon Musk recrutează o echipă pentru a dezvolta rivalul ChatGPT al lui OpenAI

185

Elon Musk a abordat cercetătorii inteligenței artificiale în ultimele săptămâni cu privire la formarea unui nou laborator de cercetare pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT al OpenAI, a raportat Information, citând oameni cu cunoștințe directe despre efort.

Șeful Tesla și Twitter, Musk. l-a recrutat pe Igor Babuschkin, un cercetător care a părăsit recent unitatea DeepMind AI a Alphabet, se arată în raport.

Raportul vine după ce ChatGPT, un chatbot bazat pe text dezvoltat de OpenAI, care poate redacta proză, poezie sau chiar cod de computer la comandă, a câștigat o atenție larg răspândită în Silicon Valley.

Musk, care a fondat OpenAI împreună cu investitorul Sam Altman din Silicon Valley în 2015 ca startup nonprofit, și-a părăsit consiliul în 2018, dar a intervenit cu părerea sa despre chatbot, numind-o „un bun înfricoșător”.

Musk și Babuschkin au discutat despre reunirea unei echipe pentru a continua cercetarea AI, dar proiectul este încă în faze incipiente, fără un plan concret de dezvoltare a unor produse specifice, se arată în raport, citând un interviu cu acesta din urmă.

Babuschkin a adăugat că nu a semnat oficial inițiativa Musk, potrivit raportului.

Musk și Babuschkin nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Sursa: Reuters

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online