Telefoane SH cu garanție, cum să alegi cel mai potrivit telefon second hand

116

Atunci când vine vorba de cumpărarea unui telefon, mulți oameni aleg varianta de a-l achiziționa second hand pentru a economisi bani. Deși există riscul de a cumpăra un telefon defect sau cu probleme, există și multe avantaje ale acestei opțiuni.

În primul rând, prețul unui telefon second hand este mult mai mic decât cel al unui telefon nou. În funcție de modelul de telefon pe care îl doriți, puteți economisi sute de dolari alegând varianta second hand. Acest lucru poate fi mai important pentru persoanele cu buget redus sau care doresc să-și cheltuie banii în altă parte.

În al doilea rând, achiziționarea unui telefon second hand vă permite să cumpărați un model mai vechi și mai accesibil decât unul nou. De exemplu, dacă sunteți interesat de un telefon de la o companie de top, dar prețul acestuia este prea mare pentru bugetul dumneavoastră, puteți căuta un model mai vechi și mai ieftin. Mulți oameni vând telefoanele lor pentru a face upgrade la un model mai nou, iar aceste telefoane pot fi încă foarte bune pentru utilizare zilnică.

În al treilea rând, cumpărarea unui telefon second hand poate fi mai ecologică decât achiziționarea unuia nou. Prin cumpărarea unui telefon folosit, ajutați la reducerea cantității de deșeuri electronice care ajung în depozitele de gunoi. De asemenea, acest lucru poate fi o opțiune mai sustenabilă decât a cumpăra un telefon nou la fiecare câțiva ani, ceea ce poate duce la o cantitate mare de deșeuri electronice.

Cu toate acestea, există și unele riscuri asociate cu achiziționarea unui telefon second hand cu garanție. De exemplu, telefonul ar putea să aibă probleme ascunse sau să necesite reparații costisitoare în viitorul apropiat. În plus, poate fi dificil să verificați istoricul telefonului și să verificați dacă acesta a fost furat sau compromis în vreun fel.

În concluzie, cumpărarea unui telefon second hand cu garanție poate fi o opțiune economică și sustenabilă pentru mulți oameni. Cu toate acestea, este important să fiți atenți și să faceți cercetări înainte de a face o astfel de achiziție. Verificați starea telefonului și încercați să aflați mai multe despre vânzător și istoricul telefonului înainte de a decide să cumpărați.

Vezi aici cele mai bune oferte

Avantajele cumpărări unui telefon second hand

Cumpărarea unui telefon second hand cu garanție poate avea mai multe avantaje în comparație cu achiziționarea unuia nou. Iată câteva dintre aceste beneficii:

 1. Preț mai mic: Unul dintre cele mai evidente avantaje este economisirea banilor. Telefoanele second hand sunt de obicei mult mai ieftine decât cele noi, oferindu-vă posibilitatea de a obține un model mai bun sau o marcă premium la un preț redus.
 2. Depreciere redusă: Telefoanele mobile se depreciază rapid, iar achiziționarea unuia second hand înseamnă că prețul său de revânzare va fi mai apropiat de suma pe care ați plătit-o.
 3. Durabilitate: În multe cazuri, telefoanele second hand cu garanție au fost utilizate doar pentru o perioadă scurtă de timp și sunt în stare bună. Dacă alegeți un model cu construcție solidă și materiale de calitate, acesta poate fi la fel de durabil ca unul nou.
 4. Sustenabilitate: Cumpărarea unui telefon second hand cu garanție contribuie la reducerea deșeurilor electronice și a resurselor necesare pentru producerea unui telefon nou. Prin reutilizarea unui dispozitiv, ajutați la protejarea mediului.
 5. Libertatea de a alege: Telefoanele second hand cu garanție pot fi adesea deblocate, oferindu-vă posibilitatea de a alege orice operator de telefonie mobilă doriți. Acest lucru vă poate permite să beneficiați de planuri tarifare mai avantajoase sau de o acoperire mai bună.
 6. Variație: Există o gamă largă de modele și mărci de telefoane disponibile pe piața second hand cu garanție, oferindu-vă posibilitatea de a alege un dispozitiv care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor dvs.

Cu toate acestea, este important să luați în considerare și dezavantajele cumpărării unui telefon second hand cu garanție, cum ar fi lipsa garanției, posibile probleme tehnice sau baterii uzate. Asigurați-vă că verificați starea și funcționalitatea telefonului înainte de a-l cumpăra și că faceți o cercetare temeinică pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună valoare pentru banii dvs.

Vezi aici cele mai bune oferte

Dezavantajele cumpărări unui telefon second hand

Cumpărarea unui telefon second hand poate avea și dezavantaje, care trebuie luate în considerare înainte de a lua o decizie. Iată câteva dintre acestea:

 1. Garanție limitată sau inexistentă: Majoritatea telefoanelor second hand nu vin cu o garanție sau au o garanție limitată, în comparație cu telefoanele noi, care beneficiază de o garanție completă. Acest lucru poate fi problematic dacă întâmpinați probleme tehnice sau defecte.
 2. Stare și funcționalitate necunoscute: Telefoanele second hand pot avea uzură cosmetică sau probleme funcționale neevidente la prima vedere. Astfel, există întotdeauna riscul de a cumpăra un dispozitiv cu probleme sau care nu funcționează la capacitate maximă.
 3. Baterie uzată: Bateriile telefoanelor mobile se degradează în timp. Cumpărarea unui telefon second hand poate însemna că bateria nu mai are aceeași capacitate ca atunci când era nouă, ceea ce poate duce la performanțe scăzute și autonomie redusă.
 4. Lipsa actualizărilor de software: Unele telefoane second hand pot fi mai vechi și nu mai sunt eligibile pentru actualizări de software sau securitate. Acest lucru poate face telefonul vulnerabil la atacuri și poate limita compatibilitatea cu aplicațiile și funcțiile noi.
 5. Necunoașterea istoricului telefonului: Când cumpărați un telefon second hand, este dificil să cunoașteți întreaga istorie a acestuia, cum ar fi expunerea la apă, eventualele reparații sau utilizarea necorespunzătoare. Aceste lucruri pot afecta performanța și durabilitatea telefonului.
 6. Accesorii incomplete sau deteriorate: Telefoanele second hand pot veni fără anumite accesorii sau cu accesorii uzate, cum ar fi încărcătorul, cablul USB sau căștile. Acest lucru ar putea însemna că veți avea costuri suplimentare pentru a înlocui aceste piese.

Pentru a vă proteja de aceste dezavantaje, asigurați-vă că verificați starea și funcționalitatea telefonului înainte de a-l cumpăra, întrebați despre istoricul acestuia și documentați-vă despre disponibilitatea actualizărilor de software. De asemenea, cumpărați de la vânzători de încredere și luați în considerare posibilitatea de a cumpăra un dispozitiv recondiționat cu garanție limitată, în locul unuia second hand.

Cele mai cumpărate telefoane second hand

Este dificil să determinăm exact care sunt cele mai cumpărate telefoane second hand cu garanție la un moment dat, deoarece popularitatea modelelor și mărcilor poate varia în funcție de piață, disponibilitate și preferințele personale ale cumpărătorilor. Cu toate acestea, în general, telefoanele second hand populare sunt adesea de la mărci cunoscute și modele recente care au o cerere mare.

Vezi aici cele mai bune oferte

Unele dintre mărcile și modelele populare de telefoane second hand cu garanție:

 1. Apple iPhone: Modelele mai vechi de iPhone, cum ar fi iPhone X, iPhone XR, iPhone XS și iPhone 11, sunt adesea căutate pe piața second hand. Acestea oferă performanță și funcționalitate comparabile cu modelele mai noi, dar la un preț mai accesibil.
 2. Samsung Galaxy: Telefoanele Samsung Galaxy, în special modelele din seriile S și Note, sunt populare pe piața second hand. Modele precum Galaxy S10, Galaxy S20 și Galaxy Note 10 sunt adesea disponibile la prețuri reduse în comparație cu modelele mai noi.
 3. Google Pixel: Modelele Google Pixel, cum ar fi Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 și Pixel 4a, sunt cunoscute pentru performanțele excelente ale camerei foto și experiența Android curată. Acestea pot fi o opțiune atractivă pentru cumpărătorii de telefoane second hand.
 4. OnePlus: Telefoanele OnePlus, cum ar fi OnePlus 6T, OnePlus 7 și OnePlus 7T, sunt populare datorită raportului lor excelent calitate-preț și a performanțelor de top. Acestea pot fi o opțiune interesantă pentru cumpărătorii care doresc un telefon premium la un preț mai mic.
 5. Xiaomi și Huawei: Modelele Xiaomi și Huawei, precum Xiaomi Mi 9, Mi 10, Huawei P30 și P40, sunt adesea căutate pentru funcțiile și performanțele lor la prețuri accesibile.

Rețineți că aceasta nu este o listă exhaustivă și că popularitatea modelelor și mărcilor de telefoane second hand cu garanție poate varia în funcție de zona geografică și de disponibilitate.

Nu mai aștepta! Explorează cele mai bune oferte de telefoane second hand aici și găsește dispozitivul perfect pentru tine. Profitați acum de livrarea rapidă, garanția extinsă și suportul clienți de top. Vizitează Flip.ro și descoperă telefonul tău ideal la prețuri imbatabile!

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online