La ce să fii atent când organizezi o vacanţă în Maldive

52

Acum, ca pandemia s-a mai potolit, iar restricțiile de circulație au fost ridicate, poate că ar fi cazul să îți planifici următoarea vacanță într-o destinație exotică, pentru a-ți încărca bateriile. Dacă ai ales deja să pleci într-o vacanță în Maldive, îți dăm o mână de ajutor și îți spunem care sunt detaliile la care să fii atent când îți faci planurile de plecare.

 

Documente pe care să le ai la tine la intrarea în țară

Autoritățile din Maldive nu solicită cetățenilor români viză turistică obținută în prealabil, așa că nu trebuie să îți bați capul cu asta înainte de plecare. Vei avea însă nevoie de o viză de intrare în țară, pe care o vei obține direct din aeroport, după ce ai coborât din avion. Aceasta se eliberează în baza unor documente pe care trebuie să le prezinți la momentul respectiv, așa că verifică de două ori dacă totul este în regulă, înainte de a pleca de acasă.

Mai exact, ai nevoie de pașaport, care trebuie să fie valabil cel puțin șase luni de la data intrării pe teritoriul țării, o dovadă că ți-ai achiziționat bilete de întoarcere la data stabilită pentru plecare, două fotografii tip pașaport și voucherul de cazare. Nu în ultimul rând să ai pregătiți și 30 de dolari, necesari pentru plata taxei de eliberare a vizei.

 Ce să-ți iei în bagaje

Pe lângă costumul de baie și alte accesorii de vacanță pe care le știi mai bine, te sfătuim să îți iei în bagaje și câteva lucruri utile, de care vei avea nevoie. Deși vei merge într-un paradis exotic, nu vei scăpa de țânțari și alte insecte, așa că e bine să îți iei un spray sau alte soluții repelente, pentru a le ține la distanță.

Vei avea parte de soare zi de zi, iar pentru a evita arsurile, îți recomandăm să ai în trusa de plajă și o cremă de protecție solară.

N-ar strica nici un adaptor pentru priză, pentru că în Maldive se folosesc cu precădere prizele pe model englezesc. E drept că majoritatea spațiilor de cazare dispun de adaptoare, însă nu strică să îți iei o măsură de precauție în plus.

 

Cum ajungi cel mai ușor în Maldive

Fiind vorba de o țară insulară din mijlocul Oceanului Indian, accesul cel mai facil se face pe calea aerului, cu avionul. Trebuie să te pregătești pentru un zbor lung, pentru că o călătorie de la București până în Maldive durează destul de mult, în funcție de escale sau de legăturile alese când ți-ai planificat călătoria. Cel mai lung zbor poate dura cam 20 de ore, iar prețurile biletelor încep de la 500 de euro.

Nu te gândi să faci economie călătorind cu o cursă low-cost, pentru că sunt slabe șanse să găsești un astfel de zbor de la București direct spre Maldive.

 

Ar mai trebui să știi că moneda națională din Maldive este rufiyaa, 25 de lei românești fiind echivalentul a aproximativ 100 de rufiyaa. Totuși, ca în majoritatea destinațiilor exotice din Oceanul Indian, vei putea să plătești fără probleme în dolari americani.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online