Care este avertismentul Statului Major al Forţelor Navale Române?

Foto: hotnews.ro
886

Statul Major al Forţelor Navale Române (SMFNR) recomandă persoanelor care-şi desfăşoară activitatea pe Marea Neagră sau în zona litoralului să anunţe autorităţile atunci când observă obiecte plutitoare suspecte.

În avertizarea sa, “Orice mină care plutește în derivă reprezintă un pericol”.

În contextul unui comunicat de presă remis vineri de SMFNR,  arată că orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în proximitatea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare.

Astfel, “Având în vedere prognoza meteorologică din zilele următoare, cu vânt în rafale de 10-13 metri pe secundă dinspre mare spre ţărm, mare agitată şi curenţi marini de suprafaţă care se deplasează dinspre Nord-Est spre Sud-Vest (paralel cu linia ţărmului), recomandăm tuturor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea pe mare, în larg sau în proximitatea litoralului să anunţe autorităţile prin Serviciul de Urgenţă 112, dacă observă obiecte suspecte plutitoare şi să respecte o distanţă de siguranţă faţă de acestea”, se arată în comunicatul SMFNR.

În ziua de joi, în timpul unei misiuni, poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au identificat pe plaja de la Marea Neagră din apropierea satului Sfântu Gheorghe o mină marină pe care scafandrii militari EOD din Constanţa şi Babadag au neutralizat-o, fără incidente.

Din punct de vedere militar, de la începutul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, au fost neutralizate un număr de 53 de mine marine în total, dintre care cinci de Forţele Navale Române, patru de specialiştii din Bulgaria, patru mine marine de cei din Turcia şi 40 de mine marine de specialiştii din Ucraina.

Sursa: Digi24.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online