Turcia strânge 2,25 miliarde de dolari în prima tranzacție cu obligațiuni de la cutremurul din februarie

66

În prezent, Turcia a strâns 2,25 miliarde de dolari în prima sa tranzacție internațională de obligațiuni de la cutremurele de luna trecută care au ucis mii de oameni și au devastat o parte a țării.

Țara a vândut datoria denominată în dolari, care ajunge la scadență în 2029, la un randament de 9,5 la sută, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune.

Turcia va trebui să cheltuiască zeci de miliarde de dolari pentru a reconstrui reședințe, clădiri comerciale, spitale, școli și infrastructură în urma cutremurului din 6 februarie, spun inginerii și organizațiile internaționale.

Economiștii se așteaptă ca Turcia să finanțeze parțial redresarea prin strângerea de fonduri pe piețele de datorie și prin acorduri bilaterale cu partenerii internaționali.

Turcia și-a păstrat accesul la finanțare internațională în ciuda îngrijorărilor profunde legate de gestionarea economiei de către președintele Recep Tayyip Erdoğan.

Inflația a depășit 85% anul trecut, în timp ce banca centrală a redus ratele dobânzilor, spre deosebire de majoritatea celorlalte țări care le-au ridicat mai sus.

Acordul de joi privind datoria a fost raportat pentru prima dată de Bloomberg. Deutsche Bank, HSBC și JPMorgan au fost angajate miercuri pentru a gestiona strângerea de fonduri.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online