Unde găsești cele mai bune cursuri pentru dansul mirilor

41

Pentru viitorii miri, nunta mult visată este un eveniment care este foarte mult dezbătut și organizat, încă de când a fost luat angajamentul căsătoriei (poate fi cu luni sau ani înainte) și până la finalul acestui eveniment, care nu este lipsit de obiceiuri și tradiții. Nunta este un eveniment frumos, pe care oamenii aleg să îl petreacă alături de cei mai apropiați prieteni și de membrii familiei, iar pentru a realiza și cele mai frumoase amintiri de la acest eveniment, caută să imortalizeze fiecare obicei și tradiție, oricât de nesemnificative ar fi acestea. Aceste obiceiuri și tradiții pot să fie diferite în functie de zona țării din care provin mirii, însă toate sunt la fel de frumoase și emoționante, atât pentru viitorii însurăței, cât și pentru familia acestora.

Care sunt cele mai cunoscute obiceiuri de nuntă? Lista acestora este destul de numeroasă, iar majoritatea se practică în toată țara, indiferent de regiune:

  1. Învelitul miresei / bărbieritul mirelui. Ambele obiceiuri au loc încă de dimineață și urmăresc pregătirea pentru evenimentul propriu – zis al celor doi însurăței. Pentru acestea se folosește, de fiecare dată, o oglindă, în care nașul / nașa vor pregăti viitorii fini să se întâlnească (de regulă, obiceiurile acestea au loc separat, deși este un gest mai mult simbolic – nu se întâmplă nimic dacă mirii s-au văzut deja). Obiceiurile în sine sunt acompaniate și de muzică.
  2. Mersul la apă. După ce mireasa este gătită / învelită, se va porni cu un alai către o fântână. Acolo, mireasa va umple o galeată cu apă, o va vărsa de trei ori în semnul crucii și va stropi cu busuiocul cu apă mulțimea din jur (în același semn). Apoi se va juca și apa.
  3. După mersul la apă, se revine la casa miresei și se va împodobi bradul. La acest obicei va participa mireasa și domnișoarele de onoare sau oricare altă fată nemăritată, prezentă la eveniment. După împodobitul bradului, care se realizează cu hârtie creponată, mere, covrigi și nuci, se va juca bradul.
  4. Urmează cununia religioasă, care va avea loc în biserică. Aici se va oficializa relația mirilor în sfânta taină a căsătoriei. Slujba în sine ține în jur de 40 de minute, timp în care se vor face jurămintele, se vor prinde în horă preoții cu mirii și cu nașii și vor spune o rugăciune. Cununia religioasă este cea mai importantă dintre toate obiceiurile care au loc la un astfel de eveniment, dar și cea mai emoționantă dintre ele.
  5. Petrecerea de la restaurant are loc în aceeași zi, dar spre seară. La aceasta, toți ochii vor fi pe miri atunci când vor face împreună dansul mirilor, un moment în care ringul de dans se eliberează și doar proaspeții însurăței vor dansa pe o melodie aleasă de ei. Pentru acest moment, majoritatea apelează la cursuri dansul mirilor (găsiți cele mai profesioniste cursuri la academia Dance Vision). Dansul mirilor poate părea o provocare pentru cei care nu sunt deloc instruiți în tainele dansului, însă este mult mai ușor de învățat atunci când sunteți asistați de profesioniști în domeniu.
  6. Învelitul miresei este ultimul obicei care are loc în cadrul nuntii. După ce a trecut de miezul nopții și s-a servit inclusiv tortul, ultima cântare va fi pentru învelitul miresei. Aici va intra în rol nașa și va desprinde voalul miresei, urmând să îl înmâneze unei domnișoare de onoare, apoi va acoperi capul miresei cu o eșarfă sau cu o basma, simbolizând că mireasa trece de la statutul de fată la cea de femeie de casă, de gospodină.

Toate evenimentele care au loc într-o singură zi vor fi fotografiate și filmate, astfel încât amintirile să rămână alături de cei implicați, pentru tot restul vieții. Albumul foto este cea mai frumoasă amintire care va rămâne mărturie la evenimentul care a avut loc, iar faptul că este palpabil îl face cu atât mai prețios. Fotografiile printate nu s-au demodat niciodată, ba chiar au devenit și mai populare și mai apreciate o dată cu evoluția tehnologiei, deoarece aparatele foto profesionale capturează acum imagini clare, viu colorate și extrem de expresive, așa cum nu a fost posibil înainte. Și mirii nu fac rabat niciodată de la astfel de servicii.

Pentru un astfel de moment, viitorii miri se pregătesc minuțios chiar și cu luni înainte de marele eveniment, deoarece este destul de solicitant și din punct de vedere financiar. Implicarea lor totală în șirul de evenimente ce va avea loc este primordială, deoarece vor fi în centrul atenției toata ziuă. Pentru asta ei sunt în stare chiar să ia lecții de dans, să țină diete pentru a comanda un set de ținute mai mici ca mărime, să țină toate obiceiurile de nuntă care au loc în zona lor și așa mai departe. Este un proces frumos în care se angajează doi oameni care se iubesc și care doresc să rămână cu cele mai frumoase amintiri, de la cel mai frumos eveniment din viața lor. Nu este ușor să țină pasul cu toate detaliile care trebuie puse la punct, dar majoritatea nu se lasă mai prejos și merg mai departe cu tot ce trebuie.

Acesta este farmecul nunților, care au devenit din ce în ce mai fastuoase și mai frumoase. Nunțile înseamnă iubire, voie bună, chiar și lacrimi (de fericire), muzică, dans, mâncare bună alături de familie și de prieteni. Pentru acest lucru, trebuie să le aducem aminte mirilor că sunt cu adevărat niște eroi, care fac față cu brio la o zi încărcată de emoții care mai de care mai pronunțate.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online