284 de spitale au intrat în administrarea consiliilor judeţene şi primăriilor

28

Peste 76% dintre unităţile sanitare cu paturi au fost transferate către autorităţile locale, astfel încât, până acum, au intrat deja în administrarea consiliilor judeţene şi a primăriilor 284 de spitale, a informat luni, 12 iulie, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în 19 judeţe procesul de descentralizare a fost finalizat.

În videoconferinţa de luni cu autorităţile locale, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a reafirmat că procesul de descentralizare reprezintă posibilitatea de eficientizare a sistemului sanitar, subliniind că arieratele realizate de spitale până la data de 31 martie 2010 vor fi achitate de la bugetul de stat la prima rectificare bugetară, aşa cum prevede legea.

“Ca urmare, acesta nu trebuie să constituie un motiv de a refuza preluarea unităţilor sanitare. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va analiza situaţia fiecărei unităţi sanitare care nu a fost preluată de autorităţile locale şi va decide asupra oportunităţii de a menţine servicii medicale acolo unde comunitatea nu doreşte acest lucru“, se precizează în comunicatul de presă.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online