A murit Jacqueline Gold, magnatul Ann Summers

54

Jacqueline Gold, directorul executiv al Ann Summers, care a jucat un rol în eliberarea sexuală atât a femeilor britanice, cât și a magazinului britanic, a murit la 62 de ani.

Gold a devenit CEO al lanțului de lenjerie și jucării sexuale în 1987 și a transformat marca într-un imperiu de retail de milioane de lire sterline, devenind una dintre cele mai proeminente femei antreprenor din Marea Britanie în anii 1990.

Gold a murit după o luptă de șapte ani cu cancerul de sân, a anunțat vineri familia sa pe rețelele de socializare.

Ea s-a alăturat Ann Summers, care făcea parte din imperiul de afaceri al tatălui său David Gold, în 1981. David Gold, care a fost, de asemenea, copreședinte al echipei de fotbal West Ham United, a murit el însuși abia în ianuarie.

Gold a luat compania, care la acea vreme era formată din patru magazine ascunse, și a transformat-o în primul mare lanț de produse sexuale din Marea Britanie, cu magazine pe străzile medii.

Ea s-a remarcat prin utilizarea unui model de vânzări directe bazat pe petrecerile Tupperware, în care produsele erau vândute unor grupuri mici de femei în casele lor, pentru a atrage o gamă mai largă de clienți și pentru a îndepărta sectorul de imaginea sa tradițională și sordidă.

Ca urmare, Gold a devenit una dintre cele mai faimoase femei executive din țară, supervizând expansiunea internațională a companiei în Irlanda și Spania, precum și strategia lor online.

“În viață a fost un deschizător de drumuri, un vizionar și cea mai incredibilă femeie”, a declarat familia ei, adăugând că “a luptat cu curaj cu cancerul de sân în stadiul 4 timp de 7 ani și a fost un războinic absolut pe tot parcursul călătoriei sale de cancer”.

Cu toate acestea, compania s-a luptat în ultimii ani împotriva rivalilor mai agili, cum ar fi Lovehoney, care operează online. Cele mai recente rezultate ale sale au arătat vânzări anuale de 164 milioane de lire sterline în anul până în martie 2021, comparativ cu 93 milioane de lire sterline pentru Ann Summers în anul până la 26 iunie 2022.

În decembrie 2020, Ann Summers a lansat un proces de insolvență, cunoscut sub numele de acord voluntar al companiei, pentru a reduce chiriile, în timp ce compania se scufunda din cauza restricțiilor Covid care i-au ținut magazinele închise.

Are 81 de magazine în Marea Britanie și trei în Irlanda, potrivit celor mai recente declarații ale sale, în scădere de la un total de 140 de magazine în 2005.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online