Academia StakeBorg anunță primul asistent educațional bazat pe inteligență artificială din România

68

 

StakeBorg Academy a anunțat pe 23 martie că a lansat primul asistent educațional bazat pe inteligență artificială din România. Noul instrument tehnologic, testat live la cea mai recentă ediție a The StakeBorg Talks, folosește tehnologia Chat GPT.

Pe lângă cursurile interactive care acoperă originea și evoluția banilor, crizele financiare și revoluțiile digitale, explicate cu ajutorul unor profesioniști, utilizatorii noului StakeBorg Academy Buddy beneficiază de o nouă experiență de învățare cu ajutorul asistentului educațional bazat pe tehnologia Chat GPT, se arată în comunicatul de presă al companiei.

“Ca un exercițiu de imaginație în ceea ce privește potențialul AI, putem spune că StakeBorg Academy Buddy este rezultatul unei colaborări între două sisteme AI distincte. Am folosit tehnologia Chat GPT pentru a descrie caracteristicile asistentului educațional StakeBorg Academy Buddy, iar apoi aceste caracteristici au primit o față cu ajutorul Midjourney”, a declarat Evelyne Vîlcu, Chief Growth Officer al StakeBorg.

“Google, Microsoft, Amazon și Tesla sunt printre cei mai importanți jucători care împing limitele cunoașterii prin dezvoltarea de produse cu inteligență artificială. Ar fi periculos pentru România să privească de pe margine cum se schimbă realitatea din jurul ei. Tocmai de aceea ne propunem să încurajăm acțiunea, iar StakeBorg Academy Buddy este doar primul pas spre atingerea acestui obiectiv”, a adăugat ea.

Potrivit datelor Eurostat din 2022, România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește învățarea online, doar 8% dintre români declarând că au folosit internetul în scop educațional în ultimele trei luni, se mai arată în comunicatul de presă al StakeBorg.

Vlad Mercori, directorul general al StakeBorg, a declarat: “În ceea ce privește educația online, nu există nici o problemă: “Suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce privește digitalizarea, precum și învățarea online, deși ne bucurăm de una dintre cele mai rapide viteze de internet din lume. Acesta este contextul în care privim spre viitor, unul în care digitalizarea va crea 97 de milioane de locuri de muncă până în 2025, potrivit Forumului Economic Mondial. Pentru a ne asigura că noile generații vor fi competitive pe piața muncii, este nevoie de un plan ambițios de reformare și inovare a educației. Educația trebuie să țină pasul cu progresele tehnologice, ceea ce înseamnă că atât elevii, cât și profesorii trebuie să fie pregătiți să navigheze în noua realitate tehnologică.”

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online