Acțiunile americane deschid în scădere înaintea deciziei Fed privind dobânda de politică monetară

48

Acțiunile americane au deschis miercuri în scădere, în cadrul unor tranzacții agitate, în timp ce comercianții se uitau la alegerea dificilă cu care se confruntă Rezerva Federală de a decide dacă să acorde prioritate luptei împotriva inflației sau stabilității sectorului bancar.

Cum se tranzacționează indicii bursieri
S&P 500
SPX,
+0.18%
s-a scufundat cu 4,3 puncte, sau 0,1%, până în jurul valorii de 3.998

Media industrială Dow Jones
DJIA,
+0.08%
a scăzut cu 20 de puncte, sau 0,1%, până la 32.539

Indicele compozit Nasdaq
COMP,
+0.20%
a pierdut 15,7 puncte, sau 0,1%, până la 11.841 de puncte.

Marți, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 316 puncte, sau 0,98%, până la 32561, S&P 500 a crescut cu 51 de puncte, sau 1,3%, până la 4003, iar Nasdaq Composite a câștigat 185 de puncte, sau 1,58%, până la 11860.

Ce stimulează piețele

Atenția se concentrează asupra deciziei privind rata dobânzii Rezervei Federale, care urmează să fie luată la ora 2 p.m. Est. Președintele Fed, Jerome Powell, va ține o conferință de presă o jumătate de oră mai târziu.

Piețele futures evaluează o probabilitate de 89% pentru o creștere cu 25 puncte de bază a ratei fondurilor federale la un interval cuprins între 4,75% și 5%.

Cu toate acestea, acest nivel ridicat de convingere contrazice incertitudinea intensă cu privire la politica monetară din ultimele săptămâni, deoarece investitorii au încercat să evalueze modul în care banca centrală va naviga între necesitatea de a menține lupta împotriva inflației, care încă se află la un nivel de trei ori mai mare decât ținta sa de 2%, și dorința de a nu acumula o presiune suplimentară a ratei dobânzii asupra unui sector bancar fragil.

A se vedea: Previziunile Fed sunt considerate divergente față de piață în ceea ce privește traiectoria viitoare a ratelor dobânzilor

“Va exista o mulțime de concentrare asupra faptului dacă Fed crește astăzi, dar la fel de important va fi modul în care privesc tulburările actuale și dacă se așteaptă în continuare la alte creșteri ale ratelor după ziua de astăzi”, a declarat Henry Allen, strateg la Deutsche Bank.

“Economiștii noștri din SUA cred că decizia (Băncii Centrale Europene) de săptămâna trecută oferă un plan relevant pentru Fed: creșteți ratele în conformitate cu așteptările, renunțați la orientarea viitoare, dar semnalați o tendință continuă de înăsprire”, a adăugat Allen.

Fed va căuta să adune informații din reacția pieței, în special în ceea ce privește așteptările privind inflația, în timp ce Powell vorbește la conferința de presă, a declarat Brent Schutte, director de investiții la Northwestern Mutual Wealth Management Company.

“Dacă există un comentariu despre o potențială pauză (creșteri de rate) și să vedem ce se întâmplă, ce se întâmplă cu aceste așteptări de inflație, cresc? Dacă au făcut-o, cred că Fed ar fi îngrijorată. Dacă nu o fac, cred că se vor consola cu faptul că piața este oarecum pe aceeași lungime de undă”, a declarat Schutte.

Indicele S&P 500 a închis marți peste nivelul înregistrat înainte de începerea crizei bancare, odată cu știrile privind problemele de la Silicon Valley Bank, în urmă cu doar două săptămâni. Indicele de referință se află din nou la mijlocul intervalului de tranzacționare de patru luni, între 3.800 și 4.200.

Investitorii au salutat atenuarea tensiunilor din sectorul financiar, sperând în același timp că înăsprirea ulterioară a condițiilor de creditare va contribui la încetinirea economiei și, prin urmare, la devansarea momentului în care Fed va putea începe din nou să reducă costurile de împrumut.

Cu toate acestea, dificultatea provocării cu care se confruntă băncile centrale a fost evidențiată de datele privind inflația din Marea Britanie, care au arătat că majorările de prețuri s-au accelerat din nou și au rămas de două cifre. Banca Angliei își va prezenta joi decizia privind rata dobânzii.

“Deoarece inflația rămâne cu mult peste ținta BoE, există acum un argument mai puternic pentru ca BoE să continue cu o creștere a ratei, chiar și într-o perioadă de incertitudine mai mare a pieței financiare”, a declarat Richard Flax, director de investiții la Moneyfarm.

“Va fi interesant de văzut cum BoE și Fed iau în considerare dinamica dintre combaterea inflației și gestionarea stabilității financiare. BCE a indicat deja că nu vede nicio contradicție între aceste două obiective”, a adăugat Flax.

Societăți în centrul atenției
GameStop Corp.
GME,
+43.29%
acțiunile au crescut miercuri cu aproape 45%, după ce retailerul specializat a raportat un profit trimestrial surprinzător și vânzări peste așteptările Wall Street.

Gigantul de articole sportive Nike Inc.
NKE,
-1.41%
acțiunile au scăzut miercuri cu 2,1%, după ce compania a declarat că a beneficiat de forța vedetelor, atât a atleților mai tineri, cât și a celor mai în vârstă din NBA, precum și de entuziasmul din segmentul pantofilor de alergare, dar că marjele brute pentru întregul an se vor situa la limita inferioară a așteptărilor.

Acțiunile companiei 89bio Inc.
ETNB,
+37.37%
au urcat miercuri cu peste 30% după ce compania a declarat că tratamentul său experimental pentru steatohepatita non-alcoolică (NASH) a dus la rezolvarea NASH în comparație cu placebo într-un studiu clinic de fază 2b.

Acțiunile First Republic Bank
FRC,
+0.58%
s-au prăbușit miercuri cu 5% după ce s-a aflat că banca cu probleme ar fi angajat consilieri pentru a-și analiza opțiunile și a gestiona criza.

Acțiunile Ollie’s Bargain Outlet Holdings Inc.
OLLI,
+10.27%
au sărit miercuri cu 13%, după ce retailerul de mărfuri de desfacere și stocuri excedentare a raportat rezultate peste așteptări pentru al patrulea trimestru fiscal și a oferit o perspectivă optimistă.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online