Air Claim cere insolvența transportatorului aerian Blue Air, controlat de statul român

60

 

În România, compania Air Claim, specializată în recuperarea taxelor și compensațiilor de la companiile aeriene care își anulează zborurile, este primul creditor care a cerut deschiderea procedurii de insolvență împotriva companiei Blue Air, controlată în prezent de statul român, potrivit unei note transmise pe 2 martie la Bursa de Valori București (BVB), unde Air Claim are acțiunile listate.

Concret, Air Claim mai are de recuperat 85.000 de euro de la operatorul aerian, după ce transportatorul ar fi efectuat plăți considerabile, pe cale amiabilă sau prin executare silită, în cursul anului 2022.

În acest sens, Air Claim informează că rezultatele sale nu depind în mod semnificativ de situația Blue Air, dar atrage atenția asupra faptului că, în cazul în care sumele respective nu sunt recuperate, vor exista venituri potențiale care rămân nerealizate (diferența dintre valoarea creanțelor și costul de achiziție).

Aşadar, Air Claim adaugă că a acționat în instanță mai mulți operatori pentru compensații solicitate de pasageri, Blue Air nefiind singurul sau cel mai important. Astfel, Air Claim a cesionat creanțele privind TAROM, Wizz Air, Hisky și Air Bucharest.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online