Aleph Media a românului Adrian Sârbu intră în insolvență

103

 

În prezent, Aleph Media, compania deținută de Adrian Sârbu care operează posturile de televiziune Aleph News și Aleph Business, a intrat în insolvență prin decizia Tribunalului București, la cererea chiar a Aleph Media, informează Paginademedia.ro.

Astfel, Adrian Sârbu a acuzat, în repetate rânduri, principalul operator de cablu RCS că a plasat posturile sale de televiziune la capătul spectrului, posturile de televiziune mainstream Antena 3, Realitatea, B1 sau România TV fiind într-o poziție mult mai bună.

Autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului, CNA, a avertizat în repetate rânduri RCS să grupeze toate posturile de știri în același pachet, așa cum prevede codul audiovizualului. Compania s-a conformat doar după ce Legea audiovizualului a fost modificată și de Parlamentul României.

Printre creditorii Aleph Media se numără și acționarii companiei: Marius Tuca, care ar pretinde cel puțin 60.000 de euro, și casa de producție Zazu Film.

Televiziunea lui Adrian Sârbu a primit o licență de la autoritatea de reglementare audiovizuală CNA în vara anului 2019. La acea vreme, magnatul media – fondatorul Media Pro – hotărâse împreună cu Marius Tuca să creeze un nou grup media, care să includă Aleph News, rețeaua Smart Radio, dar și alte televiziuni, sub eticheta Aleph.

În septembrie 2020, Aleph a început să emită, având în echipa sa oameni care au plecat de la Pro TV sau Digi24 pentru a se alătura proiectului de televiziune, dar și foști colaboratori ai lui Sârbu.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online