ANAR va controla sectoarele de plajă administrate pe toată perioada sezonului estival

36

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), va organiza acţiuni de inspecţie şi control pe plajă începând cu data de 26 iunie, atât pentru creşterea gradului de confort al turiştilor, cât şi pentru asigurarea unui grad adecvat de curăţenie a plajelor, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, miercuri.

Astfel, până la finalul sezonului estival, pe Litoral vor acţiona echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea — Litoral (ABA D-L) şi din cadrul celorlalte administraţii bazinale din ţară, împreună cu jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Aceştia vor fi coordonaţi de un inspector de gospodărire a apelor din cadrul Inspecţiei Apelor — ANAR.

În conformitate cu OUG nr.19/2006 (actualizată) privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, echipajele de control vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor turistice pe plajă, având în vedere că ABA D-L are în derulare un număr de 283 contracte comerciale şi 53 de contracte în stadiul de adjudecare. Lungimea totală de plajă administrată de ABA D-L este de 68,6 km (Vama Veche — Năvodari)”, potrivit comunicatului.

Reprezentanţii ANAR explică faptul că decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în urma verificărilor întreprinse de Inspecţia Bazinală din cadrul ABA D-L la sectoarele de plajă amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafeţelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existenţa unor construcţii provizorii (demontabile) în diferite stadii de execuţie fără a fi autorizate, dar şi folosirea plajelor reabilitate în scop turistic. Toţi operatorii de plajă aflaţi în această situaţie au primit notificări pentru remedierea imediată a neregulilor.

Totodată, comunicatul informează că, prin decizia directorului general al ANAR, Nicolae Bărbieru, a fost aprobată solicitarea de suspendare din funcţia de director al ABA D-L a domnului George Papari. Atribuţiile de director al ABA D-L au fost preluate de Adrian Chera, director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice în cadrul instituţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online