APS cumpără un pachet de NPL de 24 milioane de euro de la “o mare bancă din România”

53

 

APS Group, care, printre altele, activează pe piața datoriilor în dificultate, a anunțat că a cumpărat un pachet de credite neperformante (NPL) de 24 milioane EUR (“proiectul Osiris”) de la o “bancă importantă din România” neidentificată.

Această tranzacție constă în aproape 7.000 de credite private negarantate cu o valoare nominală medie de 3.500 EUR. Vânzătorul portofoliului neperformant de credite private negarantate este una dintre cele mai mari bănci din România.

“Suntem mai mult decât încântați să anunțăm că am câștigat această tranzacție în România. Este o tranzacție de revenire la rădăcini, pentru că asta este ceea ce facem, aici excelăm. Întrucât România este piața noastră cheie, am considerat că este important să ne consolidăm echipa locală. Prin urmare, mă bucur că Mihai Alexandru Pop, care a ocupat anterior funcția de vicepreședinte al Departamentului de Investiții pentru Balbec Capital, s-a alăturat din nou APS”, spune Martin Machoň, CEO-ul grupului și proprietarul APS.

Grupul APS gestionează în prezent 100 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 11 miliarde de euro. Acesta operează în principal pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est.

Domeniul de expertiză al grupului constă în 3 piloni: investiții în datorii în dificultate, gestionarea alternativă a activelor și investiții imobiliare.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online