Arhiepiscopul de Canterbury vizitează familia regală din România și centrul de refugiați din București

51

 

Arhiepiscopul de Canterbury, Dr. Justin Welby, a fost primit la Palatul Elisabeta, la 13 martie, de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, și de Alteța Sa Regală Principele Consort Radu, înainte de a vizita centrul pentru refugiați ucraineni din București.

La recepție au fost prezenți ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit la București, Excelența Sa domnul Andrew Noble LVO, reverendul Canon Dr. Jeremy Morris, secretarul particular James Megoran, parohul Bisericii Anglicane din București, părintele Nevsky Everett, și doamna Andrada Petrache de la Ambasada Regatului Unit la București. Majestatea Sa și Principele Radu au oferit prânzul distinșilor oaspeți.

La finalul vizitei, Arhiepiscopul de Canterbury a plantat un copac de lemn de fier persan (Parrotia persica) în grădina Palatului Elisabeta.

În aceeași zi, Arhiepiscopul a vizitat și centrul pentru refugiații ucraineni de la Romexpo, din București.

“Prima reacție după ce vizitezi un astfel de loc este că ți se rupe inima. Fiecare persoană de acolo a avut o casă, o familie și așteptări de la viață și, dintr-o dată, se află în situația de a nu mai avea nimic din toate acestea. Să vezi că sunt ajutați și susținuți este minunat. Generozitatea românilor este remarcabilă și este un exemplu foarte puternic pentru întreaga lume”, a spus Welby, citat de Digi24.

“Ceea ce mă impresionează aici – și am fost în centrele de refugiați din toată lumea, în multe locuri – este modul în care sunt tratați refugiații. Statul român le oferă foarte mult sprijin. UNCHR, OIM și UNICEF fac tot ce pot pentru a se asigura că nu este doar o activitate funcțională, ci că fiecare persoană este apreciată ca ființă umană. Cred că acesta este un semn frumos a ceea ce poate face ființa umană în acest context teribil de suferință”, a adăugat el.

Liderul spiritual al Bisericii Anglicane a făcut, de asemenea, apel la pace în timpul vizitei sale. “Trebuie să existe pace, dar nu poate exista pace fără justiție pentru marile crime de război și nu poate exista o pace care să dea succes agresiunii”, a spus el, amintind că a vizitat Kievul în decembrie anul trecut.

Când a fost întrebat ce le-ar spune ucrainenilor pentru a-i ajuta să depășească trauma războiului, arhiepiscopul a spus că “ar începe nu prin a le spune, ci prin a-i asculta. Aș începe prin a împărtăși suferința lor”.

Printre cei care l-au însoțit pe Arhiepiscopul de Canterbury în vizita sa la centrul de refugiați de la Romexpo s-au numărat ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, și șeful Departamentului de Urgențe, Raed Arafat.

Justin Welby este cel de-al 105-lea Arhiepiscop de Canterbury. El a prezidat ceremonii religioase majore în Anglia în ultimul deceniu, cum ar fi comemorarea Ducelui de Edinburgh în martie 2022 și funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a în septembrie 2022.

Arhiepiscopul de Canterbury este cel care va conduce ceremonia de încoronare a regelui Carol al III-lea la Westminster Abbey pe 6 mai 2023.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online