Auchan trece la magazine full self-service în România

122

 

În România, decizia retailerului francez Auchan de a-și migra treptat magazinele către autoservirea completă a stârnit reacții mixte, în principal critici pentru impactul acestei mișcări: locuri de muncă pierdute și probleme pentru cumpărătorii în vârstă sau cu dificultăți care se confruntă cu probleme cu sistemul.

Casele de marcat cu autoservire se răspândesc printre lanțurile de magazine moderne din România, dar niciodată până acum fără opțiunea unui casier uman.

Luna trecută, Auchan România a anunțat că renunță complet la casieri și îi înlocuiește cu case de marcat cu autoservire. Procesul va fi implementat treptat. În prezent, doar 12 magazine Auchan din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt dotate cu noul sistem de casierie, dar până în 2025 acesta va fi disponibil în toate unitățile din rețea.

În precizările sale, “Nu este nimic altceva decât reducerea locurilor de muncă pentru a crește profitul. Nu există alt motiv”, susține sociologul Alfred Bulai, citat de localul Adevarul.

La rândul său, Dan Petre, sociolog și conferențiar universitar, a declarat pentru Adevarul că astfel de acțiuni pot duce la pierderea clientelei. Potrivit specialistului, principala problemă a acestui tip de situație este că nu oferă opțiuni consumatorilor.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online