Australian Open: Irina Begu, calificată în turul al doilea al probei feminine de dublu

35

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Irina Begu și Lara Arruabarrena (Spania) s-a calificat în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, joi, la Melbourne, după o victorie în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-4, în fața chinezoaicelor Zhaoxuan Yang/Qiu Yu Ye.

Begu și Arruabarrena, învingătoare după două ore și 8 minute de joc, și-au asigurat un cec de 21.000 de dolari australieni și 130 de puncte WTA.

Cuplul româno-spaniol, care a cucerit anul trecut un titlu WTA la dublu (Seul), va juca în faza următoare contra favoritelor nr. 14, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Jie Zheng (China), victorioase cu 6-3, 6-0 în fața perechii Klara Koukalova (Cehia)/Stefanie Voegele (Elveția).

Irina Begu este calificată și în turul al treilea al probei de simplu (premieră pentru ea la un turneu de Grand Slam), unde o va înfrunta pe Carina Witthoeft (Germania).

Pentru Begu cea mai bună performanță la dublu la un turneu de Mare Șlem a fost atingerea sferturilor de finală în 2012, la Melbourne, alături de Monica Niculescu.

În alt meci din primul tur la dublu feminin, perechea româno-germană Raluca Olaru/Tatjana Maria a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de cuplul Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia). Olaru s-a ales pentru participare cu 6.750 dolari australieni și 10 puncte WTA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online