Autoritatea financiară română: Falimentul Euroins va costa 250 milioane de euro

50

 

În urma falimentului asigurătorului Euroins s-ar putea genera 140.000 de dosare de daună și plăți în valoare de 250 mil. euro, a declarat, pe 21 martie, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Rovinari, în timp ce conducerea ASF a predat unei comisii de senatori un raport privind acest caz, informează Adevarul.

Astfel, ASF a revocat licența asigurătorului de leasing Euroins la sfârșitul săptămânii trecute, pe baza “semnelor de insolvență”, și a anunțat că va lua măsuri pentru falimentul asigurătorului, parte a grupului bulgar Eurohold.

În acest sens, vicepreședintele ASF, Cristian Rovinari a estimat că contractele de asigurare vor rămâne valabile pentru încă nouă luni – adică 90 de zile după ce instanța va deschide procedurile de faliment. Astfel, el estimează că instanța nu va da curs falimentului principalului asigurător mai devreme de șase luni.

Euroins și grupul său mamă din Bulgaria, Eurohold, au contestat decizia ASF.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online