Autorităţile locale pot lua credite în 2010 de maximum 1,6 miliarde de lei

31

Autorităţile locale pot contracta împrumuturi de la bănci de până la 1,6 miliarde de lei, pentru încadrarea în nivelul deficitului bugetar pe anul 2010, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate miercuri, 9 iunie,  în Monitorul Oficial.

Pentru municipiul Bucureşti şi cele şase sectoare ale sale, limita de îndatorare stabilită de Guvern este de 436,44 milioane de lei, pentru toate municipiile din ţară, de 545,28 milioane de lei.

Toate oraşele din ţară se pot împrumuta cu până la aproape 120 de milioane de lei, judeţele, cu până la 223,29 milioane de lei, iar comunele cu până la 275,39 milioane de lei.

Contractarea acestor sume se va putea face prin împrumuturi de la instituţiile de credit sau prin emisiuni de titluri de valoare, pentru realizarea de lucrări publice, aceste cheltuieli fiind înregistrate în datoria publică, se arată în HG.

Totodată, actul normativ impune ca autorităţile locale să poată efectua trageri din finanţările rambursabile de maximum 1,3 miliarde de lei, în anul 2010.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată în şedinţa Executivului din data de 12 mai.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online