Bank of America identifică următoarea bulă și spune că investitorii ar trebui să vândă acțiunile

62

O altă bulă a apărut, grație crizei din sectorul bancar care a doborât deja trei bănci regionale din SUA.

Analiștii Bank of America conduși de Michael Hartnett spun că fondurile de piață monetară sunt noul activ fierbinte.

Ei subliniază că activele gestionate pentru fondurile monetare au depășit acum 5.100 miliarde de dolari, cu peste 300 de miliarde de dolari în ultimele patru săptămâni. Ei au numărat, de asemenea, cele mai mari fluxuri săptămânale către numerar din martie 2020, cea mai mare intrare de șase săptămâni în Trezoreria vreodată și cea mai mare ieșire săptămânală din obligațiunile cu grad de investiție din octombrie 2022.

Ultimele două momente în care activele fondurilor de piață monetară au crescut – în 2008 și în 2020 – Rezerva Federală a redus ratele dobânzilor. Hartnett este pasionat de proverbul “piețele nu mai intră în panică atunci când băncile centrale încep să intre în panică” și a remarcat că o creștere a împrumuturilor de urgență la fereastra de discount a Fed a avut loc istoric în jurul unui mare minim al pieței bursiere.

Există o diferență de data aceasta, în sensul că inflația este o realitate și că piețele forței de muncă, nu doar în SUA, ci și în alte națiuni industrializate, rămâne excepțional de puternică. Echipa Bank of America a numărat 46 de creșteri ale ratelor dobânzilor în acest an, inclusiv de către Banca Națională a Elveției după salvarea Credit Suisse săptămâna trecută.

Istoria, potrivit echipei BofA, spune să vindeți ultima creștere a ratei dobânzii. “Piețele de credit și de acțiuni sunt prea lacome pentru reduceri de rate, nu sunt suficient de temătoare de recesiune”, spun ei. La urma urmei, atunci când băncile se împrumută de la Fed în caz de urgență, acestea înăspresc standardele de creditare, ceea ce, la rândul său, duce la mai puține împrumuturi, iar acest lucru duce la mai puțin optimism pentru întreprinderile mici, ceea ce, în cele din urmă, fisurează piața forței de muncă.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online