Baupost dă în judecată un dezvoltator britanic pentru că a încălcat „acordul” cu Royal Albert Dock

50

Fondul speculativ american Baupost Group îl dă în judecată pe noul proprietar al unei părți din complexul complex de dezvoltare Royal Albert Dock din Londra, o schemă văzută cândva ca simbol al aprofundării legăturilor Marea Britanie și China.

Într-o cerere depusă la Înalta Curte din Londra luna aceasta, Baupost susține că DPK Management, controlată de dezvoltatorul imobiliar britanic și jockey amator de cai de curse David Maxwell, a renunțat la o înțelegere pentru a achiziționa activele împreună.

Dezvoltarea de pe malul fluviului din estul Londrei a fost deținută anterior de grupul chinez ABP, care plănuise un proiect uriaș de regenerare de 1,7 miliarde de lire sterline pentru a rivaliza cu centrul financiar Canary Wharf al orașului.

În 2015, Xi Jinping, președintele chinez, și David Cameron, pe atunci prim-ministru britanic, și-au oferit sprijinul public proiectului. S-a prăbușit în insolvență anul trecut și o mare parte din spațiile inițiale de 565.000 de metri pătrați de birouri și retail sunt goale.

Maxwell, în vârstă de 44 de ani, a devenit cumpărătorul primei faze finalizate a proiectului prin intermediul DPK la începutul acestui an. PwC a condus procesul de vânzare.

Baupost, condus de Seth Klarman, a susținut în pretenția că a „introdus” DPK oportunitatea de a cumpăra părți din dezvoltarea Royal Albert Dock în februarie 2022.

Fondul speculativ de 30 de miliarde de dolari a susținut că a încheiat un acord verbal cu privire la o societate în comun cu DPK la o întâlnire din septembrie 2022 la Lisabona, Portugalia, între Maxwell și un director general al Baupost numit Scott Dunn.

Presupusa afacere a implicat ca Baupost să furnizeze 95% din capitalul pentru societatea în comun, cu DPK responsabilă pentru restul. Baupost a introdus procesul alături de o entitate luxemburgheză despre care spunea că ar fi fost destinată a fi vehiculul joint-venture.

Baupost a susținut că Maxwell a confirmat și într-un e-mail că va avea dreptul exclusiv de a face înțelegerea cu DPK.

„După ce și-a asigurat dreptul de a cumpăra un prim pachet de active imobiliare (Royal Albert Dock) cu asistența și sprijinul esențial al (Baupost), (DPK) și-a demonstrat intenția clară de a încălca acordul. . . prin excluderea reclamanților din investiția (Royal Albert Dock)”, a susținut dosarul.

Baupost a refuzat să comenteze. Firma de avocatură Paul Hastings, care reprezintă DPK în litigiu, a refuzat să comenteze.

Companiile au lucrat împreună la tranzacții anterioare de proprietate, inclusiv la o investiție într-un portofoliu de showroom-uri auto din Marea Britanie, conform afirmației. Scurta depunere a oferit doar o privire de ansamblu asupra acuzațiilor lui Baupost.

Baupost a spus în dosar că a „oferit asigurări de sprijin financiar necesar pentru a facilita investiția (DPK) în activele (Royal Albert Dock)” și a suportat, de asemenea, „costuri legale și alte costuri”. Procesul urmărește despăgubiri încă necuantificate pentru încălcarea contractului, printre alte pretenții.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online