BCR va vinde subsidiara din Moldova către Victoriabank, controlată de BT

42

 

Banca Comercială Română (BCR), a doua cea mai mare bancă din România, a acceptat să vândă filiala sa din Republica Moldova către Victoriabank, o bancă controlată de cel mai mare creditor din România, Banca Transilvania (BT) și BERD.

Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc în a doua jumătate a anului, în așteptarea aprobării Băncii Naționale a Moldovei, a Băncii Naționale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenței din Republica Moldova și a Comisiei Naționale a Piețelor Financiare.

“Pentru BCR, această decizie face parte din strategia noastră de a ne concentra exclusiv pe dezvoltarea afacerii în România, în timp ce pentru toate părțile interesate – colegi, clienți și parteneri, achiziția BCR Chișinău de către Victoriabank marchează deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate și sinergii de afaceri. În perioada următoare, prioritatea noastră, împreună cu partenerii noștri, este să asigurăm o tranziție ușoară pentru toți clienții și colegii noștri”, a declarat Sergiu Manea, CEO al Băncii Comerciale Române și președinte al Consiliului de Supraveghere al BCR Chișinău.

BCR Chișinău are peste 13.000 de clienți activi, 110 angajați și patru sucursale, două în Chișinău, una în Cahul și una în Bălți.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sucursale în toată țara.

“Această achiziție reafirmă misiunea Victoriabank de a-și consolida poziția în sectorul bancar și angajamentul de a fi un susținător al economiei moldovenești. Victoriabank și BCR Chișinău au un model de afaceri similar, cu produse și servicii dedicate atât pentru clienții de retail, cât și pentru cei corporativi. Apreciem realizările BCR Chișinău și loialitatea remarcabilă a clienților lor”, a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online