Belarusul intervine în Ucraina, cel mai probabil la indicaţiile sosite din partea lui Vladimir Putin

Foto: dw.com
127

Potrivit ultimelor informații transmise de Vitaly Kirillov, speaker al departamentului regional al forțelor de apărare „Sever”, trupele bieloruse intră marți în regiunea Cernihiv, din Ucraina, alături de ruși.

„Belarus a intrat în război. Trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv”, se arată în comunicat. În același timp, locuitorii din satele Slabin, Pakul și Mykhailo-Kotsyubynskyy raportează transferul de echipament militar, scrie  Mediafax.

Astfel, marți la ora 11:30 a.m. a trecut un convoi bielorus de 33 de vehicule, dintre care 11 erau vehicule Grady.  De menționat este faptul că, anterior, Centrul pentru Strategii de Apărare a raportat că există o probabilitate foarte mare ca autoproclamatul Guvern al Republicii Belarus (RB) să decidă implicarea Forțelor Armate belaruse în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Acest lucru înseamnă angajarea tuturor forțelor și echipamentelor Forțelor Aeriene din Belarus împotriva forțelor de apărare din Ucraina, preciza sursa citată.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online