Bizarul teren de fotbal din satul românesc Tonciu, în atenţia presei internaţionale

37

Bizarul teren de fotbal din satul românesc Tonciu (județul Mureș), pe care se află un stejar vechi de 150 de ani, a atras atenția presei internaționale, ce se amuză pe seama acestui subiect.

 Imaginile cu maiestuosul arbore de pe terenul dotat cu gazon sintetic au circulat pe internet, iar satul a ajuns de râsul lumii, scrie cotidianul britanic The Daily Mirror, care îl citează pe primarul localității, Ioan Milășan. Acesta a spus că bugetul construirii terenului (în jur de 18.000 de euro) a fost aprobat în 2012, dar cetățenii au refuzat tăierea stejarului. Astfel, autoritățile au trebuit să continue lucrările și să amenajeze terenul în jurul copacului.

“Satul este azi de râsul lumii întregi”, scrie 7sur7, care nu este singurul site belgian ce tratează acest subiect, prezent și în presa din Franța, Slovenia, Indonezia sau Australia.

În fața nemulțumirii unor localnici, dar și a reacțiilor de amuzament, primarul Milășan a afirmat că va fi propusă tăierea stejarului, ce ar urma să aibă loc toamna, pentru a putea strânge ghindele.

Prestigiosul cotidianul francez Le Figaro scrie că Milășan “speră să atragă atenția și să găsească o soluție pentru această problemă absurdă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online