Boicot în Consiliul Judeţean Buzău, la votarea bugetului

31

Bugetul judeţului Buzău pentru anul în curs nu a fost votat în şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Judeţean, animată de faptul că 20 din cei 30 de consilieri judeţeni au părăsit vineri (12 februarie 2010) sala în semn de protest faţă de modul în care a fost alcătuit proiectul de buget.

Cei 20 de consilieri judeţeni aparţin PD-L şi PNL şi gestul lor a avut loc după ce preşedintele CJ Victor Mocanu (PSD) a respins dezbaterea amendamentelor propuse de cele două partide.
“Proiectul propus contravine flagrant cu prevederile legii Bugetului de stat, sumele prevăzute pentru cele mai multe localităţi nu ţin cont de lungimea tronsoanelor de drum şi starea acestora, iar din cei 85 de primari, au fost consultaţi doar 10, din care doar trei au răspuns solicitărilor”, a declarat Ioan Caton Mateeşescu, liderul grupului consilierilor PNL.

La rândul său, consilierul Constantin Ghinioiu,PD-L, a reclamat faptul că”fondurile bugetare sunt direcţionate preferenţial spre anumite localităţi, în condiţiile în care multe bugete comunale sunt lipsite complet de resurse”, el propunând “o împărţire egală a sărăciei, o repartizare uniformă pentru cele 85 de localităţi rurale”.
Proiectul propus de conducerea CJ a fost respins cu 20 de voturi împotrivă şi 10 pentru, iar preşedintele CJ, Victor Mocanu, a refuzat dezbaterea propunerilor cele două partide susţinând că “supunerea la vot a noului amendamentelor contravine Regulamentului şi este nevoie de convocarea unei alte şedinţe extraordinare”.

În semn de protest, cei 20 de consilieri au părăsit sala, refuzând să mai voteze celelalte puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare. De notat că în urmă cu două săptămâni, preşedintele PD-L Buzău, deputatul Cezar Preda a solicitat în scris conducerii PNL încheierea unui protocol de colaborare în CJ în vederea “distribuirii echitabile a bugetului pe 2010”.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online