Bomba de la CET: 50% din factura CET a blocului, plătită şi de cei care au centrale

31

– Posesorii de centrale termice care locuiesc la bloc vor plati astfel sume consistente pentru caldura de la CET, chiar daca nu mai beneficiaza de agent termic in mod direct. Motivul il reprezinta consumurile de caldura in spatiile comune, cheltuieli care revin tuturor locatarilor, dar si caldura degajata prin tevi sau prin peretii locuintelor, scrie Ziarul de Iaşi

„Aceste cheltuieli se refera la tot ce inseamna spatii comune, adica uscator, casa scarii, subsol, dar si tevile care trec prin apartamente si care degaja caldura”, a explicat Dumitru Bucur, presedintele Grupului Asociatiilor de Proprietari si Locatari din Iasi (AGAPL).

Din factura totala pe imobil, o cota parte va fi considerata comuna. Aceasta cota se aplica si in acest moment, dar cuantumul este stabilit la nivelul fiecarei asociatii si variaza in jurul a 10-20%. Conform Ordinului 343/2010, dat de ANRSC, începând din acest sezon cotele vor varia intre 15% si 100%.

Însă, strict pentru sezonul rece care se apropie, valorile vor fi cuprinse intre 30% si 50%.

Oficialii firmelor de repartitoare sustin ca aceste cote se vor aplica acolo unde nu sint inventariate toate tevile de caldura. „Cotele de 30% si 50% sint stipulate pentru acest sezon rece, acolo unde nu se cunoaste suparafata radianta, adică diametrul, lungimea, numarul tevilor si a corpurilor de incalzire”, a afirmat Antoaneta Macovei, director Zona Est in cadrul firmei Ista.

 

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online