Bucureștiul asigură finanțare pentru panouri digitale de informare pentru transportul în comun

108

 

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat recent că a fost aprobată o finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de aproximativ 5,7 milioane de euro pentru dotarea stațiilor de transport public din Capitală cu panouri digitale de informare.

“A fost aprobată o finanțare de aproximativ 5,7 milioane de euro prin PNRR pentru proiectul prin care vom dota stațiile de transport public cu panouri digitale de informare. Pasagerii vor afla în timp real programul de circulație al vehiculelor, vor ști cât mai au de așteptat și ce opțiuni de traseu au. Informațiile pentru călători vor fi furnizate atât vizual, cât și auditiv”, precizează primarul într-o postare pe Facebook.

Primarul Dan consideră că un sistem de transport public predictibil devine mult mai atractiv pentru pasageri.

“Proiectul aprobat a fost depus de Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Districtele 2-6, și vizează aproximativ 1.000 de stații (din cele 2.271 din București)”, a explicat Nicușor Dan.

Urmează să fie întocmit un studiu de fezabilitate pentru această investiție.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online