Bucureștiul va avea un masterplan pentru rețeaua de piste de biciclete

45

 

În viitor, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a afirmat că a semnat contractul prin care F.I.P. Consulting, firmă specializată în soluții pentru orașe inteligente, va elabora în termen de 12 luni un masterplan pentru rețeaua de piste de biciclete din capitala României.

Din punct de vedere financiar, prețul contractului este de aproximativ 100.000 de euro (530.000 de lei).

În opinia  primarului general, acest document va sta la baza proiectelor pentru dezvoltarea unei rețele extinse de piste de biciclete în București.

În contextul rutier, planul va identifica și prioritiza traseele optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, de trafic și de zonele de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș.

Astfel, “În acest fel, rețeaua de piste pentru bicicliști va fi conectată cu pistele deja existente sau în construcție și va lega zonele rezidențiale de principalele zone de interes, cum ar fi locurile de muncă, de învățământ, zonele comerciale și instituțiile, dar și cu localitățile adiacente Capitalei”, a declarat Nicușor Dan.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online