CAB judecă pe 3 august 2010 recursul DIICOT împotriva eliberării lui Băhăian

82

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a stabilit că va judeca pe 3 august 2010 recursul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva deciziei Tribunalului Ialomiţa de eliberare din arest a lui Sergiu Băhăian şi altor şase persoane, cercetate pentru înşelăciune.

Tribunalul Ialomiţa a decis, pe 28 iulie, punerea în libertate a lui Sergiu Băhăian şi a complicilor săi Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Teleagă, Mihai Dăscălete, Dan Negureanu, Marin Călin şi Petru Brumă, dispunând revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea ei cu interdicţia de a părăsi ţara, însă hotărârea fost atacată cu recurs de procurorii DIICOT.

Sergiu Băhăian va rămâne în arest chiar dacă prin decizia CAB se va menţine hotărârea instanţei inferioare deoarece acesta a primit mandat şi în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi omor de la Constanţa.
Băhăian şi alţi şase inculpaţi au fost trimişi în judecată în 4 iunie de către DIICOT Ialomiţa pentru înşelăciune, respectiv complicitate la înşelăciune, după ce au păcălit mai multe firme de leasing, procesul derulându-se la Tribunalul Ialomiţa.

În 2 iulie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis, în alt dosar, în judecată pe Sergiu Băhăian, acuzat de uciderea a trei persoane şi prejudicierea mai multor societăţi comerciale cu peste 600.000 euro.
În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş, Marian Edward Mărculescu, Dan Liviu Iovan, George Florian Oprea, toţi fiind acuzaţi împreună cu Sergiu Băhăian de constituire a unui grup infracţional. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanţa.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online