CCO Rezolv Energy: centralele pe cărbune sunt o bună alternativă pe termen scurt la instalațiile de stocare costisitoare

45

 

Din punct de vedere financiar, este mai ieftin să păstrăm centralele electrice pe cărbune în timp ce integrăm sursele regenerabile de energie decât să investim în instalații de stocare, susține Matej Krušpán, CCO Rezolv Energy – filiala locală a fondului britanic de investiții în infrastructură Actis.

În planurile de viitor, în termen de trei ani, Actis intenționează să finalizeze lucrările la 2.000 MW în domeniul solar și eolian, un portofoliu care implică investiții de 2 miliarde de euro, potrivit Ziarul Financiar.

Concret, după finalizare, acest portofoliu va putea genera 4 TWh de energie curată, aproximativ 8% din consumul actual al României.

În contextul energetic, acesta este unul dintre cele mai mari portofolii în dezvoltare din România, care include și proiectul solar de 1.000 MW din Arad, cel mai mare din Europa.

În acest moment, în România, aproximativ 3.300 MW sunt montați în proiecte eoliene și aproape 1.400 MW în parcuri solare, toate acestea având o contribuție de 14% la producția de energie în 2021. Cifrele ar trebui să crească semnificativ în anii următori.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online